16 / 04 / 2024

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.



Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Şehircilik Günü olarak kutlanan 8 Kasım 2017 tarihinde “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirilen 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’nda bir araya geldiler. 

 

Ekoyapı Dergisi tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliği ve Schindler sratejik ortaklığı, Ytong, BoardeX, Şişecam Düzcam, Işıklar Tuğla, E.C.A. Serel, Alligator, Saray Alüminyum, Kasso, Koleksiyon Mobilya ve Bummerang firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirilen 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda yapıldı. 

 

Konferansta Ülkemizin önde gelen STK'larının, proje geliştiricilerinin, mimarların, akademisyenlerin, yapı sektörünün profesyonellerinin ve karar verici kamu kurumlarının yetkililerinin, geleceğin şehirlerini yapı, enerji ve yönetimi, toplu taşıma, çevre, atık yönetimi gibi konular ele alındı. 

 

“Geleceğin kentlerini öyle tasarlamalıyız ki, uzay yolculuğu ‘kurtuluş’ anlamına gelmesin” diyen Prof Dr. Emre Alkin’in ilham verici konuşmasıyla devam eden etkinliğin “Geleceğin Şehirleri Nasıl Gözükecek?” konulu ilk oturumu AYD. E. Genel Sekreteri Nihat Sandıkçıoğlu’nun başkanlığında CRE Consultancy Kurucu Ortağı Gülcemal Alhanlıoğlu, Aydemirler A.Ş. İş Geliştirme Yöneticisi ve Yazar Rahmi Aydemir, Mental Design Works Kurucusu Salih Çıkman ve WRI Yol Güvenliği Projeleri Yöneticisi Tolga İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

 

“Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” ana konusu altında yapılan konferansta, geleceğin şehirlerinin nasıl evrileceğinin tartışıldığı “Geleceğin Şehirleri Nasıl Evrilecek?” oturumunun başkanlığı ise Avcı Architects Kurucusu Mimar Selçuk Avcı yaptı. Peter Barber’ın da yeniden konuşmacı olarak katıldığı panelin diğer konukları ise Akyürek Elmas Mimarlık Ortağı Mimar Can Elmas, Kolektif House Kurucu Ortağı Civan Orhan, Mimar Emir Drahşan ve Mimar Nilüfer Kozikoğlu oldu.


Geri Dön