20 / 04 / 2024

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı İstanbul'da!

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı İstanbul'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.



“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”  ülkemizde yaşanan kentsel dönüşüm sürecinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, akılcı ve paylaşımcı çözümleri tartışmak üzere Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

 

Dikey Orman'ın yaratıcısı, dünyaca ünlü İtalyan Mimar ve Şehir Plancısı Stefano Boeri konuk konuşmacı olarak konferansa katılacak ve deneyimlerini aktaracak. 

 

“Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı” temalı “Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” tam gün sürecek sunumlar ve iki oturum şeklinde yapılacak. Saat 09.00’da İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm BaşkanıI Prof.Dr.Kerem Alkin’in açılış konuşması ile başlayacak Konferansta; Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı  Hakan Kodal, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin, Erke Tasarım Kurucu Ortağı Cemil Yaman, Mimar Zümrüt Çağlayan Arslan,   Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, İkidesign Kurucu Ortağı Murat Kader Proje Yönetimi, Yatırım Planlama ve Uygulama Uzmanı  Prof.Dr. M.Rıfat Sağlam, NKY Mimarlık’tan Birhan Emre Yazıcı, Evrenol Mimarlık’tan Mehpare Evrenol , Mental Design Work’dan Salih Çıkman,  Leed Ap+ Breeam Assessor’dan Emre Ilıcalı, TeamFores Mimarlık'tan Serter Karataban ve Fikirtepe Gönüllüleri Platformu Temsilcisi sunum ve görüşlerini paylaşacaklar.

 

Konferansta “KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ DOĞRU ve YANLIŞLAR”  ile  “KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN KENTLERDEKİ YANSIMALARI” başlıklı iki ayrı oturum düzenlenecek. Doç Dr. Ece Ceylan Baba ve Cem Haydar Bektaş ise moderatörlüğünde gerçekleştirilecek oturumlarda kentsel dönüşüm süreci tartışılarak, akılcı ve paylaşımcı çözümler sunulacak.

 

Ayrıca; Stefano Boeri’nin Aralık 2015’te yayınlanan “THE VERTICAL FOREST” isimli kitabı katılımcılara hediye edilecek. AGT sponsorluğunda  Ekoyapı Dergisi’nin Türkçeye çevirdiği kitap Stefano Boeri'ye imzalatabilecek.

 

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’nın bu yıl ki Stratejik Ortağı  DÖRKER SİSTEM; Platin Sponsorları AGT, KİLSAN, SILVERLINE ANKASTRE; Altın Sponsorları ŞİŞECAM DÜZCAM, LAFARGE DALSAN, BÜROTIME, CREATON, NKY; Gümüş Sponsorları EAE, SAPA: Buildingsystem; İletişim Sponsoru BEZE GROUP ve Basın Sponsoru EKO YAPI oldu.


Geri Dön