25 / 04 / 2024

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 5 Haziran'da!

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 5 Haziran'da!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı"nda bir araya geliyor.



 Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında bir araya geliyor. Ekoyapı tarafından düzenlenen ve 'yeşil binalar konusunda farkındalık yaratmak' hedefiyle yola çıkan etkinlik, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımını dünyadaki en önemli örneklerine imza atan mimar ve planlamacıları ağırlayacak. 


Etkinlik, Studio Libeskind Başkam Mimar Yama Karim, sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Behnisch Architekten kurucusu Mimar Stefan Behnish ile ekolojik yaşam alam oluşturma ve restorasyonu ile yeşil altyapı planlaması, saha tasarımı ve yönetimi üzerine 30 yıllık bir deneyime sahip olan dünyaca ünlü Ekolojist Gary Grant gibi, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünya çapındaki dev isimlerini ağırlayacak. 


Yama Karim, Stefan Behnish ve Gary Grant; sürdürülebilir yapı ve yerleşimler hakkındaki birikimlerini, hayata geçirdikleri proje ve uygulamaları üzerinden paylaşacakları konuşmalarının ardından, Gökhan Avcıoğlu, Bahadır Kul ve Bünyamin Derman gibi Türk mimarlığının yerel ve uluslararası başarılara sahip isimleri ile "Yeşil Olmayan Bir Kentte Binalar Yeşil Olabilir mi? Yeşil Kalabilir mi?" başlıklı panelde bir araya gelecek. 


Son yıllarda ülkemizde hızla yaygınlaşan yeşil binaların plansız büyüyen, ormanları ve su havzaları yapılaşmaya açüan, altyapı sorunlarının yaş andığı, çevresel ve kültürel koşulların göz ardı edildiği kent kurgusundaki yalnızlığının tartışılacağı panelde sürdürülebilir kentlerin gerekliliği ve önemi üzerinde durulacak. 5 Haziran Cuma gerçekleştirilecek olan etkinliğin öğlene kadar devam eden ilk aşaması Türkiye'nin değerli mimaride, iç mimarlık ve mühendislik ofisleri ile inşaat ve gayrimenkul firmalarından özel davetle katılan 200 mimara verilecek olan LEED Eğitimi'ni kapsayacak. "Yeşil Binalar ve Ötesi" başlığını taşıyan ve dışarıdan katılımcılara da açık olan 400 kişilik konferans ise öğleden sonra hayata geçecek. 


Dünya


Geri Dön