27 / 04 / 2024

30 Haziran 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret bugün açıklandı mı?

30 Haziran 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret bugün açıklandı mı?

Asgari ücret zammının açıklanıp açıklanmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 30 Haziran 2022 asgari ücrete dair detaylar!



30 AĞUSTOS 2022 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI? ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANDI MI?

Hem İşçi hem de işveren merakla asgari ücrete ne kadar zam geleceğini bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan asgari ücrete dair bir karar alınacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere bugün yeniden toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katılım gösterdi.

Toplantının başında TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ocak ayında asgari ücrete güzel bir zam yapıldığını ancak bu zammın 3 ayda enflasyonla eridiğini söyledi. Atalay "Düşüncem oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını iletti ve "Dengeli bir rakamda anlaşacağımızı ümit ediyorum" dedi.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye'de şirketlerin yüzde 137 oranında kâr ettiğini ifade ederek "Üretimde sosyal barışı sağlamadan büyümeye devam edemez, üretmeden büyümesi mümkün değildir. Paylaşarak büyüyeceğiz. Konjonktürel yaşanan dalgalanmaların negatif etkilerini yok edeceğiz. Bugün geldiğimiz ortamda çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir, bunu yapmak zorundayız" dedi. Bakan Bilgin komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ettiğini iletti.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 30 Haziran Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 30 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 30 Haziran dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön