28 / 03 / 2024

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali yapıldı!

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali yapıldı!

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali başladı. Bu yıl 32' incisi düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü gerçekleştirildi.



Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, Ihlara'nın girişinden başladı. Yaklaşık 3,5 kilometre süren ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, Bellisırma köyünde son buldu. Yürüyüşün arından Selime beldesindeki alanda piknik yapıldı.


Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Eylül Cuma günü başlayan festivalin, gerçekleştirilen etkinliklerle güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi.


Pek çok kişinin Ihlara Vadisi'ni merak ettiğini, bu yüzden katılımın yoğun olduğunu ifade eden Yazgı, "Festival sayesinde birçok vatandaşımız, buraları gezip görme imkanına sahip oluyor" dedi.


Vatandaşlardan Yahya Kılıç ise Aksaray'da oturmasına rağmen ilk kez böyle bir yürüyüşe katıldığını belirtti.


Yürüyüşte muhteşem Ihlara manzarasına  şahitlik ettiklerini dile getiren Kılıç, programı organize eden Aksaray Belediyesine teşekkür etti.


Ihlara gezisine katılmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Melis Çelik ise Ihlara Vadisi'nin ihtişamından etkilendiğini kaydetti.


AA


Geri Dön