25 / 04 / 2024

3.havalimanı inşaatı için itmeli damper geliştirildi!

3.havalimanı inşaatı için itmeli damper geliştirildi!

3. havalimanından üst geçit facialarına da son verecek buluş çıktı. EMK Grup, killi ve zor arazide damperini açamayan kamyonlar için itmeli damper geliştirdi..



Dünyanın en büyük havalimanı olması beklenen 3. Havalimanı'nın inşaatı şimdiden yüzlerce KOBİ'ye katma değeri yüksek iş fırsattı yarattı. Yüksek mühendislik isteyen birçok alanda yazılım ve yatırım gerçekleştiren KOBİ'ler milyonlarca dolarlık iş hacmi elde etti. Bu firmalar arasında en dikkat çeken isim EMK Damper oldu. Şirket, bölgedeki killi arazi nedeniyle devrilen veya çalışamayan kamyonlar için dünyada ilk olma özelliği taşıyan 'itmeli damper'i geliştirdi. Buluş sayesinde son dönemde sıkça yaşanan üst geçite çarpma olayları da son bulacak. Engebeli arazi nedeniyle açılan damperin kamyonu devirebildiğini ifade eden EMK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu, "Bu sorunu çözmek için onlarca mühendis ve akademisyenle 2 yıl Ar-Ge yaptık. Sonunda başardık. Böylece üçüncü havalimanı çok önemli bir buluşa da vesile oldu. Buluşun madencilik sektöründe devrim niteliğinde olduğunu ifade ediyor" dedi. Şirket bu buluşu sayesinde üç vardiya üretime geçti. 


MAKİNE SESİNDEN ELEŞTİRİLERİ DUYMUYORUZ!

Sahada gece gündüz demeden aralıksız bir çalışma sürdüğünü de sözlerine ekleyen Uslu, şöyle devam etti: "Yerli bir şirket olarak çok önemli başarılara imza attık. 3'üncü havalimanı ise bize bilgi ve tecrübelerimizi hem ispatlama hem de bir üst seviyeye taşıma hakkı verdi. Olumsuz eleştiriler, inanın buradaki makine gürültüsünden duyulmuyor. Herkes var gücüyle ve sonsuz bir inançla çalışıyor." 


İNOVASYON TURU


Kişiye özel mobilya dönemi

Bu yıl 30. yaşını kutlayan mobilya kenti MASKO yenilendi. 2015 yılına 'Yeni MASKO' sloganıyla başlamaya hazırlanan kuruluş, "Mobilyanın Terzisi" olarak kişiye özel hizmet vermeye başlıyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, "MASKO kişiye özel butik ve kupon mobilya tasarımında ve üretiminde uzmanlaştı. Tüketiciler beğendikleri mobilyayı evinin ölçülerine göre ürettirebilecek" dedi. 


Yeni nesil girişimci şart

TÜGİK İş Zirvesi 2014, 12-13 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 400 TÜGİK üyesinin katıldığı zirvede konuşan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, girişimciliğe vurgu yaparak, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinde inovasyon kültürüne hakim yeni nesil girişimcilere ihtiyaç var" dedi. 


Metin Can-Sabah


Geri Dön