19 / 04 / 2024

3. Havalimanı inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

3. Havalimanı inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığını söyledi.



İstanbul Konge Merkezi'nde düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbuluların merakla beklediği 3. havalimanı projesine ilişkin verileri paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Ahmet Arslan, dünya hava taşımacılığının merkezinin bundan 20 yıl önce Portekiz'in ilerisinde bir yerde bulunduğunu ifade etti. Bakan Arslan, "Bugün, tam da ülkemizin bulunduğu yerde. Dünya hava taşımacılığının ağırlık merkezi bulunduğunuz yerde ise o zaman sadece ülke içi taşımaları değil, uluslararası taşımaları düşünmemiz gerekir. Nitekim İstanbul 3. Havalimanı fikri böyle ortaya çıktı." şeklinde konuştu. 
 

3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandı

3. Havalimanı inşaatına ilişkin bilgi veren Bakan Arslan, 3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığını belirtti. Arslan, 3. Havalimanı'nı 29 Ekim 2018'de resmen hizmete sunacaklarını ve ilk fazda 90 milyon yolcuya hizmet eden pistler kompleksinin bitmiş olacağını ifade etti. 


2023'e kadar da adeta 18 pistin olduğu bir havalimanıyla 200 milyon yolcuya hizmet edebileceklerini söyleyen Bakan Arslan, bunları da akıllı ulaşım sistemleri marifetiyle, trafik tıkanıklığı olmadan sürücünün yönlendirebildiği sistemlerle de donatacaklarını belirtti.

 

Ahmet Arslan, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'ndaki son durumu açıkladı!


Geri Dön