19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı 3. Havalimanı inşaat sahasını inceledi!

Cumhurbaşkanı 3. Havalimanı inşaat sahasını inceledi!

3. havalimanı inşaat sahasında çalışan işçilerle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “2018 yılında Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı dünyanın her yerinde iftihar meselesi olacak” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanı İnşaat Sahası’nı havadan inceledikten sonra sahada çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi. İşçilerle birlikte iftarını açtıktan sonra bir konuşma yapan Erdoğan “Türkiye’nin kalkınmasına verdiğiniz katkı için milletim adına tebrik ediyorum. Türkiye 12 yılda dev projeleri hayata geçiren, dünyada kendinden söz ettiren bir ülke oldu. Bu proje bunlardan en önemlisi” dedi.


İkinci bayrağımız olamaz


Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, “Bizim şu anda vatandaşlık bilincini bir kenara koymamızın anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından niçin güceniyoruz, niçin utanıyoruz? Bizim ikinci bir bayrağımız olamaz. Devlet içinde devlet asla kabul edilemez” diye konuştu. İftar öncesi Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Körfez Geçiş Köprüsü’nü de havadan incelediğini anlatan Erdoğan “Şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana gurur ve onur veriyor. 2018 yılında Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı inşallah dünyanın her yerinde iftihar meselesi olacak. Marmaray, çift katlı denizin altından tünel gibi projeler Türkiye’ye heyecan ve güç katıyor. Bana en fazla heyecan veren Kanal İstanbuldur. Bunu yapmamız lazım. 12 milyar avroyu bulacak bir yatırım bu. 22 milyar avro gelir sağlayacak. Fakat bunu hazmedemeyenler var” diye konuştu.


Gurur meselesi olacak


Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Bana verilen son bilgilere göre bu şantiyede 5 bin 128 işçi, 5 bin 333 mühendis görev yapıyor. Bin 600 iş makinesi şantiyede faaliyet gösteriyor. Bu sayı 3 bine kadar çıkacak. Buradan ‘işsizsim’ diyen operatörlere ve kamyonculara sesleniyorum. Şu anda bu şantiyede şoför aranıyor. Vietnam’dan şoför getirttik. Her şey olduğu halde gelmiyor. Sonrada işsizim diye dolaşıyorlar. Buyur gel çalış kardeşim. İşletmeye geçtikten sonra inşallah bu havalimanında yüz bin kişi görev yapacak. Bu havalimanının bitişi bizler için ayrı bir gurur meselesi olacak.”


İŞÇİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ


İnşaat sahasında çalışan işçilere 2 bin 500’er lira ek ödeme yapılacağını müjdeleyen Erdoğan “Ben bu dev yatırımın müteşebbislerine ricada bulundum. Bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları sevindirin dedim. Sağ olsunlar onlar da siz ne dersiniz o dediler. Ast üst ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500 lira hediye vereceğiz. Ben 5 firmamıza da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Star



Geri Dön