29 / 03 / 2024

4 bin taşınmaza aile şerhi!

4 bin taşınmaza aile şerhi!

Aile konutu şerhi eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evlilik cüzdanı ve ikametgâh ilmühaberi ile tapu müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor.Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı...



Yılın ilk 5 ayında 4 bin 354 taşınmaza aile şerhi konuldu. Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı.

 

Aile konutu, eşler arasında anlaşmazlık çıktığında, boşanma sürecine girildiğinde ya da keyfi olarak tapu sahibi eş tarafından konutun satılması veya ipoteğe konu edilmesinde diğer eşin muvafakati alınmadan söz konusu işlemlerin yapılmasını engelleyen bir tedbir.

 

Aile konutu şerhi eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evlilik cüzdanı ve ikametgâh ilmühaberi ile tapu müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor. Aile konutu şerhi, evlilik birliği sona ererse malik olan eş tarafından, evlilik birliği devam ederken ise şerhi koyduran eş tarafından tapudan kaldırılabiliyor.

 

Şerhin konulmasında ya da kaldırılmasında herhangi bir ücret alınmıyor. Bu kapsamda geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu.

 

Yılın ilk 5 ayında en çok İstanbul’da aile şerhi konuldu. İstanbul’da 1126 konuta şerh konulurken;  Ankara  da 645, İzmir’de 337 ve Bursa da 190 konuta aile şerhi konuldu.



TOKİ Haber 






Geri Dön