19 / 04 / 2024

4 bini aşkın taşınmaza aile şerhi konuldu!

4 bini aşkın taşınmaza aile şerhi konuldu!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu.




 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılın 5 ayında 4 bin 354 taşınmaza aile konutu şerhi konulduğunu bildirdi. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile konutu şerhinin, eşler arasında anlaşmazlık, boşanma süreci ya da keyfi olarak tapu sahibi eş tarafından konutun satılması veya ipoteğe konu edilmek istenmesi durumlarında, bu işlemlerin diğer eşin muvafakati alınmadan yapılmasını engelleyen bir tedbir olduğu belirtildi. 


Aile konutu şerhinin eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruduğu ifade edilen açıklamada, evlilik cüzdanı ve ikametgah ilmühaberiyle tapu müdürlüğüne başvuru yapılabildiği kaydedildi. 


Aile konutu şerhinin evlilik birliği sona erdiğinde malik eş tarafından, evlilik birliği devam ederken ise şerhi koyduran eş tarafından tapudan kaldırılabildiği bildirilen açıklamada, şerhin konulması ya da kaldırılmasında herhangi ücret alınmadığı belirtildi. 


Bu kapsamda geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule aile konutu şerhi konulduğu ifade edilen açıklamada, yılın 5 ayında ise bu sayının 4 bin 354 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Yine bu dönemde en çok şerhin İstanbul'da konulduğu bildirilen açıklamada, uygulamanın İstanbul'da bin 126, Ankara'da 645, İzmir'de 337 ve Bursa'da 190 taşınmaz için gerçekleştirildiği ifade edildi. 



Dünya




Geri Dön