20 / 04 / 2024

aile şerhi nedir

aile şerhi nedir

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; aile şerhi olan gayrimenkullerin satışına ilişkin merak edilenleri kaleme aldı.

Kadınlar konut tapusuna daha çok sahip çıkıyor!

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapma yasağının sonuçları dikkat çekici. Buna göre kadınlar tapusuna erkeklere oranla daha fazla sahip çıkıyor. Bir yılda 11 bin taşınmaza aile şerhi konuldu

2014'te kaç konuta aile şerhi konuldu?

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu..

2014'te 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konluldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu.

Geçen yıl 11 bin 612 taşınmaza aile şerhi konuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, ülke genelinde tapu kütüğüne şerh edilen aile konutu uygulaması hakkında bilgi verdi.

Tapuda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, yılın on ayında 9 bin 704 taşınmaza da aile şerhi konuldu.

Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 aymda ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında en çok İstanbul'da aile şerhi konuldu.

4 bini aşkın taşınmaza aile şerhi konuldu!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu.

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Çocuk Destek Bileşeni nedir? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar? Çocuk parası ne zaman yatacak?

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki dar gelirli hanelere veriliyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar? İşte detaylar...

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Aile Destek Programı ödemeleri gündemde yer alıyor. Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Programı Eylül ödemeleri yattı mı? İşte merak edilenler!

Aile destek paketi ne kadar oldu? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Aile destek paketi ve sosyal yardım parası ödemelerine dair detaylar araştırılıyor. İşte aile destek paketine dair merak edilenler!

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı mı? Aile Destek Programı ödemeleri şartları nedir?

Aile Destek Programı ödemelerinin yapılıp yapılmadığı merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte Aile Destek Programı ödemelerine dair detaylar!

Aile destek programı kimleri kapsıyor? Aile destek programı nedir? Sosyal yardım desteği kimlere verilecek?

Aile destek programı gündemde yer alıyor. Aile destek programı nedir? Aile destek programı nasıl alınır? İşte detaylar!

aile şerhi nedir Haberi

aile şerhi nedir

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; tapu kaydında aile şerhi olan taşınmazın nasıl satılabileceğinin sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...


Evimizin tapu kaydında aile şerhi var. Satış gerçekleştirmek zorundayız fakat eşim kötü niyetli olarak onay vermiyor. Ne yapabilirim?

Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eşiniz için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz. Bunun için aile mahkemesine başvurmanız gerekmektedir..

Aile konutu satışında 'hakim'...