24 / 04 / 2024

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce, Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ve tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de bulunduğu ilana göre, Edirne'nin Enez ilçesindeki Karaincirli Köyü Doğal Sit Alanı, Vakıf Köyü Doğal Sit Alanı ve Büyükevren Köyü Doğal Sit Alanı, "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" şeklinde tescil edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Keşan ilçesi Mecidiye köyü sınırları içindeki doğal sit alanları, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir  Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescillendi. "Kesin Korunacak Hassas Alan" tesciline yönelik yürütülen idari süreç sürüyor.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Yamansaz Bataklığı Doğal Sit Alanı ile Elmalı ilçesinde yer alan Elmalı Sedir Ağaçları Doğal Sit Alanı, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" oldu. İki yerdeki "Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan"ın tesciline ilişkin idari süreç devam ediyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi İsmail Yazıcı Mesire Yeri Doğal Sit Alanı da "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescil edildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Ballıkayalar Doğal Sit Alanı ise "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

 

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Karar için tıklayın


Geri Dön