20 / 04 / 2024

40 bin Rus turist Mısır'dan Türkiye'ye geldi!

40 bin Rus turist Mısır'dan Türkiye'ye geldi!

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Mısır'a gönderdikleri Rus turistlerin hepsini askeri darbe sonrası geri çektiklerini açıkladı. Mısır'a gönderdikleri 40 bin Rus turisti isteklerine göre Türkiye'ye geldi...




Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi'nin sahibi Andrey Baranov, Mısır'a gönderdikleri Rus turistlerin hepsini askeri darbe sonrası geri çektiklerini açıkladı. Mısır'a gönderdikleri 40 bin Rus turisti isteklerine göre Türkiye'de İstanbul, Muğla ve Antalya'ya tatile gönderdiklerini belirten Baranov, bu kişilerin yüzde 80'inin Antalya merkez, Alanya, Kemer, Belek, Manavgat, Side, Kızılağaç Turizm Bölgesi ve Kundu Turizm Bölgesi'ne tatile geldiklerini kaydetti.


Baranov, "Mısır'da askeri darbe sonrası meydana gelen olaylar Rus turistleri geri çektirdi. Her yıl olduğu gibi Rus turistlerin dünyada birinci öncelikli tatil tercihi Antalya oldu. Rusların 16 yıldır Antalya'da düzenli tatil yapma alışkanlığı var. Rus turistler Antalya bölgesinde birinci sırada tatil yaptığı yer Alanya, ikinci sırada Kemer ve üçüncü sırada Manavgat Side. Ruslar son yıllarda Türkiye, Mısır, İspanya, Yunanistan, Fransa ve İtalya yerine Hindistan ile Uzak Doğu ülkeleri Çin, Güney Kore, Tayland, Filipinler, Japonya ve Singapur'u da tercih etmeye başladı. Yine de dünyada birinci sırada tercihlerini Antalya oluşturuyor. Halihazırda Mısır'a turist göndermiyoruz. Tercihlerin yüzde 80-85'i Antalya." diye konuştu.Rus turizm uzmanı Alena Bakhvalova, Rus turistlerin son 15 yıl içinde dünyada düzenli tatil yaptıkları tek şehrin Antalya olduğunu söyledi. Rus turistler için Antalya'da tatil yapmanın ayrıcalıklı olduğunu belirten Bakhvalova, önümüzdeki yıllarda da Rus turistlerin birinci tatil önceliğinin Antalya olacağını kaydetti. Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, 180 bin yatak kapasitesi olan destinasyon bölgesine Avrupalılardan sonra en fazla gelen turistlerin Ruslar olduğunu söyledi. Özden, "Bölgemizde Rus turizmin her geçen yıl artış gösteriyor. Bu artışın önümüzdeki yılda süreceğine inanıyoruz .Ruslar Antalya bölgesinde tatil yapmayı seviyor." diye konuştu.Bölgeye gelen turistlerin yüzde 50'ni Almanlar, yüzde 30'nu Ruslar, yüzde 8'ni İngilizler, yüzde 6'nı Hollandalılar ve yüzde 6'nı da İskandinav ülkeleri ve diğer milletler oluşturuyor.


Zaman Gazetesi


Geri Dön