29 / 03 / 2024

41. Yapı Fuarı 8-12 Mayıs'ta!

41. Yapı Fuarı 8-12 Mayıs'ta!

Bu sene 41’incisi düzenlenecek olan bölgenin en büyük Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor.



 

38 yıldır yurtiçinde ve yurtdışında havalimanı, stadyum, rafineri, köprü, konut vb. birçok  inşaat projesinde yer alan kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan URTİM, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise 5 büyük yapı fuarından biri olan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılacak. Fuar süresince URTİM, 6. Hall F321 standında çeşitli sunumlar ve ürün tanıtımları yapılacak. Fuarın ilk 2 günü Yapı Fuarı Seminerleri düzenleyecek olan URTİM, birinci gün ‘İnşaatlarda işçilik maliyetinin azaltılması’ konusunu görüşecek. İkinci gün ise URTİM’in maliyet ve zaman avantajı sağlayan PROPEX – FLEXSET  ve EKOSET ürünlerinin tanıtımı yapılacak.

8 – 12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta yapılacak olan ve 80 binin üzerinde ziyaretçiyi beklenen 41. Yapı Fuarı’nın sektör için büyük önem taşıdığını belirten URTİM Genel Müdürü Serdar Urfalılar, “Her sene üzerine koyarak büyüyen bir fuar ve bizim açımızdan her yıl çok verimli geçiyor, katılım her geçen sene artıyor. Hem yurt içinden, hem de yurtdışından, birlikte çalıştığımız müşterilerimizle ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bu da bölge ticaretine katkıda bulunuyor. Aynı zamanda potansiyel müşterilerimizi ağırlama ve ürünlerimizi yakından tanıtma imkanı da buluyoruz.” diye konuştu.

Fuara, VIP Alım Heyeti Programı kapsamında 100’ün üzerinde alıcının yurtdışından katılacağını ifade eden Serdar Urfalılar, “Katar, Rusya, Azerbaycan, İran, Cezayir, Türkmenistan, Irak, Lübnan, Kazakistan, Fas ve Özbekistan gibi Türk yapı sektörünün önde gelen hedef pazarlarından alıcıların fuara katılacağını öğrendik. İkili iş görüşmeleri de organize edilerek yeni iş fırsatları ve iş birliklerine zemin hazırlanacak. URTİM olarak aralarında Ekvator Ginesi, Gana, Kenya, Etiyopya ve Kanada’nın da bulunduğu 54 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Serdar Urfalılar, "Bu yıl hedefimizi ABD pazarı olarak belirledik. Girilmesi çok zor ama sürdürülebilir bir başarı getirebilecek bir pazar. ABD'yi, hem inşaat, hem rafineri hem de enerji santralleri konusunda çok büyük potansiyel olarak görüyoruz. Üretimimizin yüzde 70’ini ihraç ediyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz" diye konuştu.

 


Geri Dön