25 / 04 / 2024

42 Maslak'tan daire satın alan sanat yatırımcısı olacak!

42 Maslak'tan daire satın alan sanat yatırımcısı olacak!

42 Maslak projesi 500 milyon dolarlık yatının bedeliyle Bay İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İnşaat çalışmalarının hızla ilerlediği projenin merkezinde ise sanat yer alıyor. Proje 250 bin metrekare inşaat alanına sahip.



42 Maslak, 42'şer katlı iki kulede yer alacak 442 rezidans dairesi, 16 tower penthouse, 20 bin metrekareye sahip 5 yıldızlı otel, 48 bin metrekare satılık A++ yatay ofis alanı ile 32 bin metrekarelik alışveriş ve yaşam alanları ile toplam 250 bin metrekarelik inşaat alanına sahip karma bir proje. 

Galeride gezer gibi 

Projenin başmda yer alan Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, Maslak'a ruh kazandırmak için sanat merkezli bir proje inşa ettiklerini söyledi. 

42 Maslak projesinde çağdaş ve endüstriyel sanata yalan duracaklarını ve 10 sanat galerisi, müze, gösteri merkezi ile Maslak'ta bir sanat merkezi kuracaklarını kaydeden Özmandıraa, "Projemizi gezerken dev bir galeride geziyor gibi olacaksınız. Projenin her yerinde sanat eserleri olacak. 42 Maslak'ın yönetiminde sanat danışmanları da bulunacak. 

Sanat eserlerinin satişından ve sanat için kiralanan alanlardan 42 Maslak'ta daire sahibi olanlar da pay alacak. Bizim projemize yatınm yapanlar sadece bir konut yatırımcısı değil ayru zamanda sanat yatırımcısı olacak" diye konuştu. 

170 bin metrekareye yakın satılır ve kiralanabilir brüt alanın bulunduğu projenin yüzde 50'ye yakın kısmı satıldı. Projenin 10 katlık otel bölümünün satışının da gündemlerinde olduğunu kaydeden Özmandıracı, "İki yabancı gruptan ciddi teklif aldık, değerlendirme aşamasındayız. 

Taliplilerden biri sanat oteli yapmak istiyor. 

Diğeri ise çok lüks marka ancak çağdaş sanalın çok kuvvetli olduğu bir lobi planlıyor" diye konuştu. 

36 ay sıfır faiz imkânı 42 Maslak projesinde satılık konutların metrekare fiyatları 4 bin 500-7 bin 500 dolar arasında değişiyor. 

Konut işi kaldırım işine dönmesin BAY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, son dönemde sektörde üretilen ve satılan konut sayısına bakıldığına dikkat çekerek"Kimse konutların niteliğini konuşmuyor. Konut sektörü kaldırım işini dönmesin. Yap kaldırım, boz kaldırım...Türkiye'nin 25-30 yıl sonra çürüyecek binalara ihtiyacı yok. Artık kalitesi çok düşük kısa ömürlü binaların yapılmasına göz yumulmasın" dedi. 

Politik çalkantılar yabancıları ürküttü SOf^dönemde yaşanan politik çalkantının yabancıların Türk emlak sektörüne bakışını olumsuz etkilediğini ifade eden Özmandıracı, bu durumun lüks projelere olan ilgiyi daha da azaltacağını kaydetti. Türkiye'ye gelen yatırımcıların İstanbul'a yatırım konusunda güvenli bilgi sıkıntısı yaşadığını söyleyen Özmandıracı, "İstanbul'da hangi alanların gelecek vaat ettiğini bilmiyorlar" diye konuştu. 


Sözcü / İsmail Şahin


Geri Dön