29 / 03 / 2024

5 bin kişi alternatif turizme geliyor!

5 bin kişi alternatif turizme geliyor!

Komşu ülkelerde yaşanan sorunlar Emitt'i etkilemedi. 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek fuara 5 bin kişi katılacak. Ekin Fuar Direktörü Aydın, fuarın ana temasının alternatif turizm olduğunu söyledi...



Komşu ülkelerde yaşanan sorunlar Emitt'i etkilemedi. 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek fuara 5 bin kişi katılacak. Ekin Fuar Direktörü Aydın, fuarın ana temasının alternatif turizm olduğunu söyledi.


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt, komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen turizm oyuncularının gözdesi olmaya devam ediyor. 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19'uncu kez düzenlenecek olan ve 5 binden fazla katılımcıyı ağırlayacak fuarın ana teması alternatif turizm. Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, çevre ülkelerde yaşanan tüm olumsuz faktörlere rağmen Emitt'in dünya turizmindeki konumunu yukarıya taşıdığını söyledi. Aydın, "Rusya ve Ukrayna'da yaşanan kriz, Irak ve Suriye'deki iç karışıklık, sınırımızda yaşanan IŞİD sorununa rağmen Emitt Fuarı dünya turizminde yükselen bir trend içinde. Bu hem hükümetin dış polikadaki başarısı hem de bizim yürüttüğümüz yoğun çalışmalar sayesinde gerçekleşti" dedi. 19'uncusu düzenlenecek fuarda alternatif turizm için ayrılan salonların daha da genişletildiğini belirten Aydın, "Türkiye 12 ay boyunca turizmin yapılabileceği nadir ülkelerden. Elimizdeki potansiyeli yeterli oranda kullanmıyoruz. Bu konuda dikkati yükseltebilmek için kongre turizmiyle outdoor sporlarını gündemimize aldık ve salonları genişlettik" diye konuştu. 


BÜYÜK POTANSİYEL VAR 

İstanbul'un dünya kongre turizminin merkezi olmaya doğru ilerlediğini vurgulayan Aydın, şunları söyledi: "Birçok şehrimiz kongre turizmi için büyük potansiyel barındırıyor. Uluslararası politikadaki önemi nedeniyle Ankara, doğası ve tarihi bakımından Antalya, İzmir, Muğla ve Bursa'nın dünya kongre turizminde daha fazla söz sahibi olması gerekiyor." 


AMERİKA'DAN YÜKSEK İLGİ

EmItt'e katılımcı ülke sayısı her yıl artıyor. Özellikle Latin Amerika ülkelerinin artan ilgisi dikkat çekiyor. 18'inci Emitt Fuarı'nda Küba ve Brezilya'nın yer aldığını belirten Hacer Aydın, bu yıl Peru ve Kolombiya'nın da fuara katılacağı bilgisini verdi. Aydın, "Bundaki en büyük etken 17'nci Emitt Fuarı'nda Arjantin'in konuk ülke olmasıydı" diye konuştu.


KIŞ VE DOĞA TURİZMİNE ÖZEL SALON AYRILDI

2015 Emitt Fuarı'nda kış turizmine özel olarak dev bir salonun tahsis edileceğini vurgulayan Aydın, şunları anlattı: "Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kaykay, dağ bisikleti, delta kanat, kampçılık, canoing, kayak, dağ tırmanışı, model uçak, bungee jumping, rafting, yamaç paraşütü, dalış, skate-board gibi en uygun destinasyonlar, tesisler ve ekipman üreticileri fuarda yerli ve yabancı kurum ve ziyaretçilerle buluşacak." Fuarı'n doğa turizminin tanıtımı ve geliştirilmesinde de önemli katkı sağlayacağını belirten Aydın, Türkiye ve yurtdışında bu alanda hizmet veren oteller, tesisler, ekipman üreticileri, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarının fuarda yer alacağını sözlerine ekledi. 


Sabah 


Geri Dön