25 / 04 / 2024

5 büyük endüstri bölgesi kurulacak!

5 büyük endüstri bölgesi kurulacak!

Türkiye’yi üst gelir ligine sıçratacak programın detayları belli oluyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağını belirtti.



Türkiye’yi üst gelir ligine sıçratacak programın detayları netleşiyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, program kapsamında 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağını açıkladı.


Bakan Özlü, Türkiye'nin sıçrama yapması için büyük ekonomik 'zone'lara (bölge) ihtiyacı olduğunu belirtti. Özlü, "Bunlardan biri Trabzon. Orada denizi doldurmak istiyoruz. Birisi Batı Karadeniz'de (Karasu-Filyos), diğeri Kuzey Ege'de (Menemen- Aliağa) olacak. Biri Güney Marmara'da (Bandırma) Çünkü Marmara'nın kuzeyi dolu. İstiyoruz ki Güney Marmara'ya bir şeyler yapalım. Buralarda biraz zeytin var. Zeytin düzenlemesinden vazgeçtiğimi düşünmeyin. Türkiye'nin gelişmesi için bunları yapmalıyız. Biri de Adana- Mersin'de olacak'' şeklinde konuştu.


40-50 milyar lira ile 40-50 milyar dolar arasında bir ciro elde edileceğini belirten Özlü, şu şekilde konuştu: Özlü, "Adana-Mersin 50 milyar dolar, Filyos 40-50 milyar lira ciro yapabilir. Bunların hayata geçirilmesi 5-10 yıl arasında zaman alır. Hem bölge kurulacak hem de yatırımcı davet edilecek. Rekabet üstünlüğü yaratırsanız yatırımcı gelir.''



Sabah


Geri Dön