25 / 04 / 2024

Endüstri bölgesi

Endüstri bölgesi

Türkiye’yi üst gelir ligine sıçratacak programın detayları belli oluyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağını belirtti.

Mekansal kullanım alanları!

Arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, mekansal kullanım alanları nelerdir?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

Türkiye’nin endüstri devi işçi alıyor! Peki adaylarda hangi özellikler aranıyor?

Türkiye’nin en eski ve büyük endüstri kuruluşlarından biri yeni işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki bu şirket hangisi ve işe alınacak personelde hangi şartlar aranıyor?

Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile endüstri merkezlerine ek alanlar açılması kabul edilirken, özel endüstri merkezleri kuruluşunda arazi şartlarıyla ilgili gibi bir takım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar...

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Kocaeli Gölcük'teki bir alan Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Karar bugünkü 31499 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Mustafa Varank'tan Filyos Endüstri Bölgesi açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ihalesiz şekilde 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Endüstri bölgesi Haberi

Endüstri bölgesi

Türkiye’yi üst gelir ligine sıçratacak programın detayları netleşiyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, program kapsamında 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağını açıkladı.


Bakan Özlü, Türkiye'nin sıçrama yapması için büyük ekonomik 'zone'lara (bölge) ihtiyacı olduğunu belirtti. Özlü, "Bunlardan biri Trabzon. Orada denizi doldurmak istiyoruz. Birisi Batı Karadeniz'de (Karasu-Filyos), diğeri Kuzey Ege'de (Menemen- Aliağa) olacak. Biri Güney Marmara'da (Bandırma) Çünkü Marmara'nın kuzeyi dolu. İstiyoruz ki Güney Marmara'ya bir şeyler yapalım. Buralarda biraz zeytin var. Zeytin düzenlemesinden vazgeçtiğimi düşünmeyin. Türkiye'nin gelişmesi için bunları yapmalıyız. Biri de Adana- Mersin'de olacak'' şeklinde konuştu.


40-50 milyar lira ile 40-50 milyar dolar arasında bir ciro elde edileceğini belirten Özlü, şu şekilde konuştu: Özlü, "Adana-Mersin 50 milyar dolar, Filyos 40-50 milyar lira ciro yapabilir. Bunların hayata geçirilmesi 5-10...