28 / 03 / 2024

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye giren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 5 hisse hakkında tedbir kararı verildi. Öte yandan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. 



Borsa İstanbul, yapılan incelemeler neticesinde 5 hisse hakkında tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.

Buna göre;
Çimbeton (CMBTN), 
Etiler Gıda (ETILR), 
Margün Enerji (MAGEN), 
Orge Enerji Elektrik (ORGE) ve 
Turcas Petrol (TRCAS)
paylarında 
24 Ekim Pazartesi gününden başlamak üzere bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlemlere yasak getirildi. 

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından da ayrı olarak değerlendirilir. 

Buna göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak da tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön