27 / 04 / 2024

5 ile model fabrika projesi!

5 ile model fabrika projesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 5 ile büyük müjdeyi verdi. Varank, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri'ye model fabrika projelerinin kurulacağını açıkladı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜSİAD'ın Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri etkinliğine katıldı. 5 ile büyük müjde veren Varank, ülke ekonomisine katkı sağlamak için hayata geçirilecek projeleri açıkladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Varank, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri'ye model fabrika kurulacağını açıkladı. Planlamaların yapıldığını söyleyen Varank, fon kaynakların bulunduğunu açıkladı.

Etkinlikte konuşan Varank, "Gelir dağılımı, finansmana erişim, beşeri ve sosyal kalkınmada çok iyi seviyelere geldik. 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Bunun için bir paradigma değişimine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Kaynaklar bulundu

Dijital Dönüşüm Merkezleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Varank, "Sanayicilerimiz için Dijital Dönüşüm Merkezleri kuruyoruz.  Ankara  ve Bursa'da model fabrikalarımızı kasım ayında hizmete açıyoruz. İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri model fabrika projelerinin de planlaması yapıldı ve fon kaynakları bulundu" dedi.


Geri Dön