18 / 04 / 2024

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası esnaflara yapılacak kira yardımı ile ilgili detayları paylaştı. Buna göre,  iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle aylık 750 lira kira desteği verilecek.



Kabine toplantısı sonrası esnafların merakla beklediği 'kira yardımı'nın detayları belli oldu. Toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresinin 1 Haziran'a kadar uzatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' dedi. 

Peki, kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı kimlere verilecek? İşte 5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla...

1- Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre, iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

2- Kira yardımı kimlere yapılacak?

Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine verilecek.

3- Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, büyükşehirlerde ve tüm iş yerlerinde kira yardımları 3 ay süreyle alınabilecek.

4- Esnaf kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kabine toplantısının ardından "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili henüz bir bilgi vermedi.

5- Esnaf kira yardımı başvurusu nereden yapılacak?

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön