26 / 04 / 2024

Esnafa kira yardımı başvurusu yap!

Esnafa kira yardımı başvurusu yap!

14 Aralık tarihli Kabine toplantısı sonrası milyonlarca esnafın beklediği müjde geldi. Buna göre, büyükşehirlerde kiracı olan esnafa 750 lira destek verilecek. İşte esnafa kira yardımı başvurusu yapmak için tüm merak edilenler...



Esnafa kira yardımı başvurusu yap!
Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaflara kredi yardımı müjdesi verdi. Pandemi süreci nedeniyle ekonomik anlamda zorluk yaşayan vatandaşlara destek vermek için adım atıldı.

Ödemelerin üç ay süreyle gerçekleşeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı...

Esnafa kira yardımı başvurusu yap!

Esnafa kira yardımı başvurusu yapmak için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, büyükşehirlerde ve tüm iş yerlerinde kira yardımları 3 ay süreyle alınabilecek.

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön