26 / 04 / 2024

"500 TL'lik banknot basılacak" iddialarına Bakan Nebati'den cevap geldi!


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon sebebi ile 500 Türk Lirası banknot ve 10 Türk Lirası madeni para basılacağına ilişkin iddiaları inkar etti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısından sonra kendisine yönlendirilen sorulara cevap verdi.

NTV'de yer alan habere göre; Bakan Nebati'ye 500 Türk Lirası banknot ve 10 Türk Lirası madeni para basılması için adım atıldığın yapıldığı yönündeki iddialar hakkında bir soru yöneltildi.

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!''HİÇBİR ŞEKİLDE BU YÖNDE BİR ÇALIŞMA DA İHTİYAÇ DA YOK''

Nebati iddialar için "Yanlış bilgi" şeklinde konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı, "Kesinlikle hiçbir şekilde bu yönde bir çalışma da ihtiyaç da yok" diyerek iddiaları yanıtladı.

Tedavülde halen 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 liralık banknotlar yer alıyor.

Peki, neler olmuştu? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön