23 / 04 / 2024

"5.5 milyarı gerekirse müteahhitlikle getiririm"


Varlık Barışı'nda tek başına 5.5 milyar lira beyanda bulunan işadamı Ali Türkan avukatı aracılığıyla "Parayı Varlık Barışı ile olmazsa müteahhitlik hizmeti olarak getireceğim" dedi...



Varlık Barışı ile Türkiye'ye 14.5 milyar lira gelmesi beklenirken, tek başına 5.5 milyar lira getireceğini açıklayan işadamı Ali Türkan avukatı aracılığıyla, "Ne pahasına olursa olsun İsviçre'deki bu parayı ülkeme getireceğim" dedi. Türkan'ın avukatı Mehmet Avni Kirişcioğlu "Ortada ülkeye kazandırılacak çok önemli bir değer var. Bu para Türkiye'ye gelecek, kimsenin endişesi olmasın. Ali Bey 1.4 milyon metrekarelik gayrimenkulün sahibi. Tek kuruş borcu yok. Kredi kartı bile kullanmıyor " diye konuştu. Türkan'ın serveti Maliye'yi ayağa kaldırdı. Gelir İdaresi, bu paranın kendilerine ulaşmadığını ve Türkan'ın hakkını kaybettiğini açıkladı. Maliye, Türkan'ın başvurusunun, zamanında parayı getirmediği için kabul edilmediğini bildirdi.

HACİZ KAPIDA
Maliye yetkilileri ayrıca Türkan'ın bu parayı getirmemesi durumunda Varlık Barışı Yasası kapsamında haciz işlemi başlatacaklarını söyledi. Türkan'ın avukatı Kirişcioğlu, Maliye'ye dün dilekçe verdiklerini, Gelir İdaresi'nden bugün yanıt alacaklarını söyledi. Kirişcioğlu, bu paranın sisteme girmesi için Maliye'den yanıt beklediklerini belirterek "Maliye'den gelen açıklamalar bizi çok üzdü, talihsiz sözler. Bu para İsviçre'de ve hazır. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinden kazanılmış bir para. Yurtdışında mahkeme kararıyla aklanma belgeleri alındı ve Maliye'ye verildi. Kaynağı belli" diye konuştu.

"HEDEF HALİNE GETİRİLDİ"
Kirişcioğlu, Türkan'ın hedef haline getirildiğini savunarak, şöyle konuştu; "Biz isimlerin gizli tutulmasını istedik ancak sızdırıldı. Ali Bey zor durumda bırakıldı. Beyan edilen para Varlık Barışı ile getirilemezse müteahhitlik hizmeti olarak ülkeye gelecek. Hukuki boyuta dökersek, Maliye'ye ödeyeceğimiz vergiyi de geri alırız."

Sabah


Geri Dön