23 / 04 / 2024

550 bin yoklama kaçağı merakla bekliyordu! 2022 bedelli askerlik ücreti dudak uçuklattı

550 bin yoklama kaçağı merakla bekliyordu! 2022 bedelli askerlik ücreti dudak uçuklattı

Yarım milyonu aşkın yoklama kaçağı vatandaşa bedelli askerlik yapabilmesinin önü açılmıştı. Bedelli askerlik yapmayı düşünenler 2022 yılında ücretin kaç lira olacağını merak ediyordu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından fiyat ortaya çıktı.



 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 550 bin yoklama kaçağı gencin bedelli askerlik yapabilmesinin önünü açıyoruz demişti. Sayıları yarım milyonu aşan gençler bu müjdenin ardından 2022 bedelli askerlik ücretinin ne olacağını merak ediyordu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 2022 yılında bedelli askerlik ücretinin ne olacağı öğrenildi. 

TÜİK haziran verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 78,62, aylık yüzde 4,95 arttı. Bu orana göre enflasyon son 24 yılın zirve seviyesine çıktı. Bu kapsamda memurların alacağı zam da belli oldu. Buna göre memurlara yüzde 41,69 zam yapıldı. Bunun yanı sıra bedelli askerlik yeni fiyatına da belli oldu.

550 bin yoklama kaçağı merakla bekliyordu! 2022 bedelli askerlik ücreti dudak uçuklattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön