23 / 04 / 2024

6 ayda 6 bin kişiyi işe aldı

6 ayda 6 bin kişiyi işe aldı

İndirim marketleri arasındaki kıyasıya rekabet istihdama yaradı. Yılın ilk yarısında 611 yeni mağaza açan ŞOK 6 binin üzerinde kişiye de istihdam sağladı.



2022 yılın ilk yarısında yüzde 78 büyüyen indirim marketlerinden ŞOK'un çalışan sayısı parmak ısırttı. Yılın ilk altı ayında mağaza sayısını 9 bin 858’e yükselten ŞOK Marketler'in toplam çalışan sayısı ise 46 bin'e yükseldi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ilk altı aya ait finansal sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan şirket, net satış gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 78 artarak 23,5 milyar TL’ye yükseldiğini bildirdi. Bu yılın ilk 6 ayında 611 yeni mağaza açan ŞOK'un böylece toplam mağaza sayısı 9 bin 858'e ulaşmış oldu.

Demirel: İkinci yarıda da büyüyeceğiz

2022 yılının ilk yarısında elde edilen sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, Cepte ŞOK uygulamasının tüketiciden büyük ilgi görmesinin alınan sonuçlarda etkili olduğunu belirterek “Güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma hedefimiz doğrultusunda finansal anlamda başarılı bir dönemi daha geride bıraktık" dedi. Ekonomiye ve istihdama katkı sağlamayı sürdürdüklerini belirten Demirel, ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projesiyle de Türkiye’nin her bölgesinden çiftçilerin üretimlerini fiyat avantajlarıyla müşterileriyle buluşturduklarını söyledi. Demirel, yılın ikinci yarısında hem mağaza sayısında hem de istihdamda büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

CarrefourSA bayilik sistemiyle büyüyor

Öte yandan perakende sektörünün bir başka önemli markası CarrefourSA bundan böyle akaryakıt istasyonlarında da yerini alacağını duyurdu.

Carrefour Grup ve Sabancı Holding iştiraki olan CarrefourSA, halen Türkiye genelinde 41 ilde 800’ü aşkın mağazasıyla hizmet veriyor. İki yıldan bu yana bayilik sistemiyle büyümeye devam eden şirket esnaf ve girişimcileri bünyesine katarak büyümeyi hedefliyor. Mağazalarının yanısıra sanal mağaza ve denizden tekneleriyle müşterilerine ulaşan CarrefourSA bundan böyle yolda olan müşterilerine de akaryakıt istasyonlarındaki mağazalarıyla ulaşacak. İlk yol mağazalarını Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde açan şirket mini konsept mağazalarıyla 7x24 hizmet verecek.

CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum bayilik sistemindeki büyüme ivmesiyle 3 yıl sonunda 1000 bayiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, bayilik sistemi ile Türkiye’nin 27 iline ulaştıklarını ve CarrefourSA olarak  41 şehirde faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Batum 2023 yılında Türkiye'de 30'uncu dünyada ise 60'ıncı yıllarını kutlayacaklarını sözlerine ekledi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön