24 / 04 / 2024

Vialand 6 ayda 500 bin kişiyi ağırladı!

Vialand 6 ayda 500 bin kişiyi ağırladı!

Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu Vialand'ın yeni sezon hazırlıklarını başladığına dair bir basın bildirisi yayınladı. Türkiye’nin ilk ve tek tema parkı Vialand, 6 ayda 500 bin kişiyi ağırladı...



Vialand yeni sezon hazırlıklarına başladığını duyuran Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu'nun yayınladığı basın duyurusu aşağıda yer alıyor...



Değerli Dostlarımız, 


Türkiye’nin ilk ve tek tema parkı VIALAND olarak, Türkiye’yi tema park kavramı ve dünya standartlarında tema park eğlencesiyle tanıştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 


Misafirlerimizle kucaklaştığımız bu ilk sezonda Türkiye’ye ilk kez getirilen Roller Coaster (Maceraperest), King Kong, Adalet Kulesi, Çılgın Nehir, Viking, Zindan, Safari Tüneli, Minik Kaşifler gibi onlarca eğlence ünitemizle, ziyaretçilerimize bambaşka ve unutulmaz bir eğlence deneyimi yaşattığımızı düşünüyoruz.


600.000 m² (yaklaşık 100 futbol sahası) büyüklüğünde bir alanda, 1 milyar 150 milyon TL yatırım bedeliyle tema park, AVM, gösteri merkezi ve şehir parkını dünyada ilk defa biz bir arada ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Tema parkımızda hafta içi günlük ortalama 4 bin, hafta sonu 6-7 bin ziyaretçi ağırlarken bu rakamları bayram ve özel tatillerde günlük 10 binin üzerine taşımayı başardık. Sadece kurban bayramı döneminde 90 bin kişi VIALAND’de dünya standartlarında tema park eğlencesinin keyfini yaşadı. 6 ay içerisinde görmüş olduğumuz bu yoğun ilgi sayesinde yaklaşık 500 bin kişiyi yani yarım milyon ziyaretçiyi parkımızda ağırladık. 


Bu ilgiden en çok adrenalin ünitelerimiz nasibini aldı. 250 bini aşkın kişi Roller Coaster heyecanını Türkiye’de ilk kez deneyimleme şansı buldu. 500 bin kişi Viking’ten, 150 bin kişi Adalet Kulesi’nden heyecanlı bir düşüş yaşarken, 400 bin kişi Çılgın Nehir’de rafting deneyimi yaşadı. Ziyaretçilerimizin yaklaşık yüzde 40’ını ise farklı ülkelerden gelen turistler oluşturdu. 


Tema park için sezonda 2 milyon ziyaretçi ağırlama hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 


1 Aralık 2013 tarihi itibariyle yeni sezon için hazırlıklarımıza başlıyoruz. Kapılarımızı tekrar açacağımız bahar sezonunda onlarca eğlence ünitemizin yanı sıra Avrupa’nın en büyük ikinci, dünyanın ise en büyük dördüncü Roller Coaster’ı (Nefeskesen) ve çok büyük bir prodüksiyonla hayata geçirdiğimiz Fatih’in Rüyası isimli ünitemizle sizleri karşılayacağız. 


Nefeskesen isimli yeni Roller Coaster’ımız sadece 3 saniyede 110 km hıza ulaşabiliyor. 48 metre yükseklikte hızlı tren heyecanını yaşatacak olan iddialı adrenalin ünitemiz CNN International tarafından bu yıl dünyanın en heyecan verici ilk 4 Roller Coaster’ı arasında gösterildi. 


Avrupa mimarisi ile tasarlanmış 115 farklı cephede 250 mağaza sunan açık hava konseptindeki AVM’mizde açıldığı günden itibaren yerli ve yabancı milyonlarca kişiyi ağırlamanın gururu içindeyiz. Bayram tatillerinde sadece bir haftada 1 milyon kişi açık hava konseptli alışveriş merkezimizde alışveriş yapmanın zevkini yaşıyor.

VIALAND alışveriş caddelerindeki etkinliklerimiz, sanatsal faaliyetlerimiz, AVM’deki mağazalarımızın birbirinden avantajlı kampanyaları ve ziyaretçilerimize yönelik özel aktivitelerimiz tüm yıl boyunca artarak sürecek. Özellikle yılbaşında, yeni yıl dekorasyonumuzla ziyaretçilerimizi büyülerken, özel kampanyalarımızla alışverişi gerçek bir keyfe dönüştüreceğiz. Dünyada yeni bir akım olan “Trick Art” isimli sanat dalının çok özel eserlerinin sergileneceği canlı müzemize büyük bir ilgi bekliyoruz. Çünkü bizim kadar ziyaretçilerimiz de ilkleri yaşamayı seviyor. 


Yeni ünitelerimiz, ilklerimiz ve sürprizlerimizle yeni sezonda sizlerle buluşacak olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Yeni sezonda, tazelenen enerjimizle sizleri karşılamaktan büyük mutluluk duyacağız. Sizleri de yeni sezonda bu heyecanı yaşamaya ve tema park eğlencesinin tadını çıkarmaya bekliyoruz. 


Sevgi ve saygılarımızla,

Tolga Alişoğlu

VIALAND Genel Müdürü


Geri Dön