27 / 04 / 2024

6 soruda TOKİ faiz indirimi!

6 soruda TOKİ faiz indirimi!

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyası için başvurular yarın başlıyor. 



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenliyor. TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası için başvurular yarın başlıyor ve  TOKİ  indirim kampanyasına yönelik faiz indirimi yaptı. 

1-) TOKİ faiz indiriminden kimler yararlanabilir?

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için kredi faizlerinde indirim yaptı. TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından ise, 2016 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2016 sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanabiliyor.

2-) TOKİ faiz indirimi ne zaman başlıyor?

TOKİ'nin faiz indirimi 24 Nisan'da başlatılacak yüzde 20 indirim kampanyası ile birlikte başlayacak. 

3-) TOKİ indirim kampanyasında kredi kullanılabilir mi?

Kampanya kapsamındaki konut ve iş yeri sahiplerinin borç bakiyelerini Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan çekecekleri konut kredisi ile kapatabilecekler. 

4-) TOKİ faizleri ne kadar indirdi?

TOKİ yüzde 20 indrim kampanyası kapsamında yapılacak olan faiz indirimi 50 bin liraya kadar 120 ay vade imkanı ile 0,99'dan verilecek. 50 bin liranın üzerindeki kredi oranları ise 120 aya kadar yüzde 1,06 faiz oranıyla verilecek.

5-) Kampanyadan ne zamana kadar yararlanılabilecek?

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası için başvurular 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

6-) TOKİ indirim kampanyasının şartları nedir?

TOKİ indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

 

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön