19 / 04 / 2024

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

Doğal taş sektörünün temsilcileri 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında buluşacak.



Doğal taş sektörünün temsilcileri 27. Marble  İzmir  Fuarı ile eşzamanlı olarak 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında bir araya geldi. Sektör, pandemi sonrası gerçekleştirilecek ilk büyük buluşma olması dolayısıyla söz konusu organizasyonlara çok sıkı şekilde hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenecek kongrenin bu yılki teması “Taş Değer Katar-Taşa Değer Katanlar" olarak belirlendi.

Dijital ortamda gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, son yıllarda doğal taşa ilginin arttığına dikkat çekti. Gülle, “Bu trend ihracatımıza olumlu 2019'da 1,86 milyar dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl sektör pandemiden etkilendiği gibi, son günlerde en büyük mermer pazarlarımızdan Suudi Arabistan'ın boykotu da buna eklendi. Her şeye rağmen eylül ayında sektör çok iyi bir artış yakaladı. Ekim'de de artış sürüyor. Yıl sonuna kadar devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, “Fuar ve kongrede ana amacımız katma değerli ihracat olacak. 9 alım heyeti ile 90 müşteri yüz yüze görüşmeler yapacak. Zirveye 25 dolayında ülkeden katılım olacak” dedi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer de Marble'ın pandemi sonrasında düzenlenecek belki de ilk doğaltaş fuarı olacağına dikkat çekti. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya ile Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı İbrahim Alimoğlu da her şeye rağmen devam etmek gerektiğine dikkat çektiler.


Geri Dön