24 / 04 / 2024

60 milyon dolarlık Makissos Termal Hotel, yol bekliyor!

 60 milyon dolarlık Makissos Termal Hotel, yol bekliyor!

Makissos Termal Hotel, yol yapımım bekliyor. 5 yıl önce yetkililerin “Çevre yolu yapılacak” sözüyle yatırımına başlanan Makissos Otel’in açılışı, yol yapılmaması nedeniyle Kasım ayına kadar ertelendi



Malkoçlar Grup Yönetim Kurulu Başkam Ercan Malkoç, “Makissos Termal Hotel için toplam 60 milyon dolar yatırım yapıldı. Kırşehir'e şimdiye kadar yapılan en büyük yatırımlardan biri. Toplam 250 kişiye istihdam sağlayacak olan hotelin Kasım ayında açılışı yapılacak. Bu projeye başlanmadan önce önünden çevre yolu geçeceğim söyleyen yetkililer bu konuda henüz hiçbir çalışma yapmadı. Aradan 5 yıl geçmiş, hotelin son rutuşlan yapılırken çevre yolu çalışmasına henüz başlanmamıştır. Hotele ulaşım şuan sadece tali yollardan yapılmakta. Birçok yerli ve yabancı turistte hizmet verecek olan hotelin yol probleminin ne zaman çözüleceği belli değil. Kırşehirli bir iş adamı olarak ben üzerime düşen yatırımı yaptım. Bundan sonrası Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait” dedi.


Makissos’un 300 dönüm tapulu, bin 800 dönüm orman arazisiyle toplam 2 bin 100 dönüm arazi üzerine kurulduğuna dikkat çeken Malkoç, “22 katlı, 5 yıldızlı bir termal hotel inşa ettik. Ortadoğu’nun ikinci büyük SPA merkezine sahibiz. Sıradan bir termal hotelden çok bir termal tatil köyünü andıran hotelin içerisinde 6 yüzme havuzu bulunmakta. Jakuzilerde bulunan sulann hepsinin derecesi farklı farklı. İçerisinde bulunan suyun bir özelliği de içilebilir olması. SPA odalarının içerisinde, tuz odaları, yağmur odaları, buhar odaları, buz odaları, saunalar ve özel odalar bulunmakta. Hotelde bir adet helikopter pisti, hayvanat bahçesi, atr gezi yollan, atla gezmek için özel yollar, ormanlık yolda yürüyüşler ve birçok sayıda şelale yer alıyor” bilgisini verdi.


Malkoçlar Grup olarak bugüne kadar grup şirketleri ismi altında bir çok farklı projeye imza attıklarını dile getiren Malkoç, inşaat sektöründe de yoğunluğun devam ettiğini kaydetti. Malkoç, “Son işimiz Ankara’da. İstanbul yo¬lu üzerindeki Batı Park AVM’yi tamamladı” diye konuştu.


Ayrıca Türkiye’deki ilk elektrikli araç üretimini yapa¬cak firma olarak tip onayını aldıklarına dikkat çeken Malkoç, “Etox adı altında seri üretim yapacağız. Oldukça geniş bir merkeze sahibiz. Projeyi Hacettepe Teknokent AŞ ile beraber yürüteceğiz” diye konuştu.

Dünya



Geri Dön