24 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zam! Maaşlar kaç lira olacak? Son durum!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zam! Maaşlar kaç lira olacak? Son durum!

2023 asgari ücret zammı son günlerin en çok merak edilen konularından biri oldu. 2023'te asgari ücret artışıyla birlikte 65 yaş, malullük, evde bakım maaşları da artacak. Peki, 65 yaş aylığı, malul aylığı ve bakım ödeneği Ocak 2023'te ne kadar artacak?



2023 asgari ücret zammı son günlerde en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri oldu. Yıl sonuna kadar geri sayım başlarken, milyonlarca asgari ücretli işçi, 2023 yılının Ocak ayında asgari ücretin ne kadar artacağını bilmek istiyor. 2023'te asgari ücret artışıyla birlikte 65 yıllık emeklilik, malullük aylığı ve bakım ödeneği de artacak. Bu kapsamda 2023 asgari ücret artışı milyonlarca vatandaşın maaşlarına da yansıyacak.

Temmuz 2022'de memurlar, emekli maaşları ve asgari ücretlere zam yapıldı. Bu artışı 65 yaş üstü yaşlılık, malullük aylıkları ve evde bakım yardımlarındaki artışlar izledi. Bu maaşlar Ocak 2023'te daha da artacak.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zam! Maaşlar kaç lira olacak? Son durum!

Birçok yoksul vatandaş için devlet, değişen miktar ve miktarlarda nakit bakım ücreti öder. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi verilerine göre 84 milyon 680.273 olan toplam nüfusun 8 milyon 245.124'ü 65 yaş üstü vatandaşlar. Her dört hanede en az bir yaşlının yaşadığı ortaya çıktı.

Binlerce kişi 65 yaş, malul aylığı, evde bakım maaş desteği ve ocak zamlarına kaç lira ekleneceğini merak ederken, pek çok vatandaş da bu desteklerden nasıl yararlanacağını merak ediyor.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zam! Maaşlar kaç lira olacak? Son durum!

Ocak ayında asgari ücret zammı ile birlikte 65 yıllık emeklilik, malullük aylığı ve bakım ödeneği de artacak. 2023 asgari ücret zammı henüz belli değil. Vatan gazetesine göre asgari ücrete zam yapıldıktan sonra. Emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücretleri de artacak.

Peki, 65 yaş aylığı, malul aylığı ve bakım ödeneğinin Ocak 2023'teki artışı netleşti mi? Ocak 2023'te 65 yıllık emeklilik, malullük aylığı ve bakım ödeneği ne kadar olacak? Mevcut 65 yaş aylığı, malullük aylığı ve bakım ödeneği ne kadar? İşte ilginç detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön