28 / 03 / 2024

650 bin riskli konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik!

650 bin riskli konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "17 Ağustos depreminin acılarını unutmadık. Aynı acıların tekrarlanmaması için binalarımızın risk tespitini mutlaka yaptıralım, depreme birlikte hazırlanalım" şeklinde konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos depreminin acılarını unutmadıklarını dile getirerek "Aynı acıların tekrarlanmaması için binalarımızın risk tespitini mutlaka yaptıralım, depreme birlikte hazırlanalım." diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, Twitter hesabından, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 21'inci yılı sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı videoyu da paylaştı.

Binalarda risk tespitinin öneminin vurgulandığı videoda, şu ifadeler yer aldı:

"17 Ağustos gecesini hiç unutmadık. Aynı acıları tekrar yaşamamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne dek 1 milyon 180 bin binanın denetimini, 650 bin riskli konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirerek 24 milyon vatandaşımızın huzurla uyumasını sağladık. Standartlara uygun olmayan inşaat malzemelerine geçit vermedik, vermiyoruz ama yetmez, depreme hep birlikte daha da iyi hazırlanmalıyız. Sizler de binanızın risk tespitini yaptırarak güvenli geleceğimize katkıda bulunun."

 

Kentsel dönüşüm 3 grupta kategorize edilecek!


Geri Dön