29 / 03 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu: 2 bin 610 riskli yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik!

Mehmet Tahmazoğlu: 2 bin 610 riskli yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik!

Şahinbey Belediye Başkanı ve yeni dönem belediye başkan adayı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı ve yapacağı projeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek anlattı. Risk altındaki 2 bin 610 evi kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik...



Şahinbey Belediye Başkanı ve yeni dönem belediye başkan adayı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı ve yapacağı projeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek anlattı. 


ŞAHİNBEY Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Gaziantep'i daha yaşanılabilir ve kültürel yönden daha zengin bir yere getirmek için çalışma yaptıklarını ve yapacaklarını belirtti. Tahmazoğlu, seçildikleri zaman birçok projeyi de hayata geçireceklerini belirterek projelerinden bahsetti. Mehmet Tahmazoğlu, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri slayt şeklinde anlattı.

 

Tahmazoğlu'nun slayt şeklinde sunumunu yaptığı ve ön plana çıkan bazı projeleri şu şekilde sıraladı: "Yeni dönemde kentsel dönüşüme devam edeceğiz. 5 bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Risk altındaki 2 bin 610 evi kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik. Bu amaçla Nuripazarbaşı, Sakarya, Çamlıca, Kahvelipmar, Yazıcık - Türktepe, Perilikaya - Serinevler, Barak, Güzelvadi, Mahalleleri ve eski grajlar bölgesini kapsayan 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Çarpık ve Metruk 857 adet kaçak yapıyı yıktık. Özdemirbey caddesini Türkmenler caddesine bağlayan 6 şeritli yol açıyoruz. Akkent, Mavikent, Yeşilkent, Hipodrom alanı ve Bağlarbaşı bölgelerinde yeni yaşam alanları aştık. Toplam 4 bin 970 konut yaptık. Üçyüz evler konutlarında altında bayanların da çalışacağı tekstil atölyesi kurduk. Şehir merkezinde bulunan ve sağlıksız şartlarda çalışan oto tamircilerimizi 320 bin metre kare alanda 970 adet işyeri bulunan modern Şahinbey Sanayi Sitesine taşıyoruz. Yeşilvadi projesini hayata geçireceğiz. 1 milyon 700 bin metre kare alan üzerineTürkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. Park içerisine 86 bin metre kare biyolojik gölet, kapalı yüzme havuzu, 8 bin kişilik amfi tiyatro, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları ve roller coaster yapacağız. Yeşil vadide 40 bin adet ağaç diktik. Havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda 12 şeritli yol yapacağız. Yollan düzenledik. Yaklaşık olarak 5 milyon 121 bin metre kare asfalt yaptık ve 2 milyon 149 bin metre kare kilit taşı yaptık. 65 adet Gençlik merkezi ve sosyal tesis yaptık. 65 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta hizmet vermekteyiz." Tarihi yapılara sahip çıktıklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, "Tarihi binaları gün yüzüne çıkardık. Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep'in kültürel ve tarihi dokusuna .sahip çıkarak Şıh Camii yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan dört tarihi binayı kamulaştırarak restorasyonlarını tamamladık. Sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları nedeniyle bize Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Büyük Ödülü verildi. Üstün zekalı çocuklarımızın eğitim göreceği Bilim ve Sanat Merkezini yapıyoruz. Uluslar arası Folklor festivalleri yapıyoruz" diye konuştu. 


Milat Gazetesi 


Geri Dön