29 / 03 / 2024

9 ayda 16 milyar dolarlık rekor ihracat

9 ayda 16 milyar dolarlık rekor ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,2 artarak 22,6 milyar dolar seviyesini gördü. Böylelikle bu zamana kadarki en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşılmış oldu.



Ocak ve Eylül 2022'de ihracat, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 17 artarak 188,2 milyar dolara ulaştı. Yıllık ihracat değeri ise toplamda 252,6 milyar doları aştı.

Eylül 2021'de 1 milyar 942 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ise bu yılın aynı döneminde yüzde 0,7 oran azalışla 1 milyar 928 milyon dolarlık ihracatı tamamladı.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe, Ocak ve Eylül 2022'de ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 oran artışla 16 milyar 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Böylelikle sektör tüm zamanların en yüksek ocak ve eylül dönemi ihracatına ulaştı.

Sektörün geçen ay gerçekleştirdiği toplam ihracatın 1,4 milyar dolarlık bölümü İstanbul'dan gerçekleştirildi. İstanbul'u, 144 milyon dolar ihracatla Bursa ve 114 milyon dolarla İzmir takip etti.

Sektörün bu yılın ocak ve eylül döneminde yaptığı 16,1 milyar dolarlık ihracatın 11,1 milyar doları İstanbul'dan, 1,4 milyar doları ise Bursa'dan ve de 1,1 milyar doları da İzmir'den gerçekleştirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön