26 / 04 / 2024

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, senenin sekiz ayında 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıklamalarına göre, Türkiye'nin ihracatı, ağustosta geçen senenin aynı ayına kıyas ile % 13,1 artarak 21,3 milyar dolar seviyesinde oldu. Bu şekilde bu zamana kadarki en yüksek ağustos ayı ihracatına gerçekleştirdi.

Ocak-Ağustos 2022'de ihracat, geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında % 18,3 artarak 165,7 milyar dolara taşındı. Senelik ihracat değeri ise 250,7 milyar doları aştı.

Ağustos ayı 2021'de 1 milyar 736 milyon dolarlık ihracat yapan hazır giyim ve aynı zamanda konfeksiyon sektörü de bu senenin aynı döneminde % 6,1 artışla 1 milyar 842 milyon dolarlık ihracat kayıtlara geçti.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Ocak ve Ağustos arası 2022'de ise geçen senenin aynı dönemine göre % 10,9 artış ile 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu şekilde sektör tüm zamanların en yüksek ocak-ağustos ihracatına ulaşmış oldu.

Sektörün geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ihracatın 1,3 milyar dolarlık kısmı ise İstanbul'dan yapıldı. İstanbul'u, 152 milyon dolar ile Bursa ve 123 milyon dolarla İzmir takip etti.

Sektörün bu senenin ocak-ağustos zaman diliminde yapmış olduğu 14,2 milyar dolarlık ihracatın 9,8 milyar doları İstanbul ilinden 1,2 milyar doları Bursa ilinden ve 1 milyar doları da İzmir ilinden gerçekleştirildi.

Sektör sekiz ayda en fazla dış satımı Almanya'ya yaptı

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön