29 / 03 / 2024

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.



İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından düzenlene, üniversitelerin endüstriyel tasarım, mimarlık ve sanat bölümü öğrencileri ile sektör profesyonellerinin katılımına açık olan “9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı. “Öğrenci” ve “profesyonel” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya toplam başvuru 599 olurken, aday projeler Türkiye’nin önde gelen mimar ve iç mimarlarının yanı sıra değerli akademisyenlerden, sektör temsilcilerinden ve İMİB yetkililerinden oluşan bir Seçici Kurul tarafından üç aşamalı olarak değerlendirildi. 

Türk doğal taşları kullanılarak özgün ve endüstriyel olarak üretilebilir ürünler geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmamanın öğrenci kategorisinde 7, profesyonel kategorinde ise 4 proje ödüle layık görüldü.

74 bin TL para ödülü yanı sıra eğitim bursu şansı yakaladılar

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması Seçici Kurul Üyeleri, profesyonel kategorisinde Hadiye Özdemir’i “Tondo Light” isimli çalışmasıyla, İlker Toruk’u “Fossilamp” isimli çalışmasıyla, Alican Faydalı’yı “Pulse” isimli çalışmasıyla,  Nihal Konar ile Naş Karsan’ı ise “F/8” isimli çalışmasıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışmasının öğrenci kategorisinde ise Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Simay Tokuş “Lune Piena” isimli tasarımı ile birinci oldu.  İzmir  Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Sezin Gediz Ün “Dizem” isimli tasarımı ile ikinci olurken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Batuhan Sütbeyaz “Işık Taşı” isimli tasarımı ile üçüncülüğe layık görüldü. Öğrenci kategorisinin mansiyon ödülü sahipleri ise; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Yağız Soysal, MEF Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Tan Nuhoğlu, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi  Mimarlık Bölümü öğrencisi Saim Emircan Dinler, Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Mustafa Can, Tözün Atmaca, Enes Toplugül ve İstanbul Medipol Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Elif Yıldız ile Suna Demirci oldu. 

Yarışmanın ödül töreni bu sene pandemi koşulları nedeniyle online ortamda gerçekleşecek. Yarışmada “profesyonel” ve “öğrenci” kategorilerinde dereceye girenlere toplam 74 bin TL’lik para ödülü verilecek. Ayrıca her iki kategoride de ilk üçe giren tasarımcılar T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yurtdışı tasarım eğitimi bursunu alma şansı elde edecekler.

21 kişilik juri projeleri değerlendirdi 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın bu yılki Seçici Kurulu İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Mimar Akın Gölcük, Çinici Mimarlık Kurucusu Mimar Can Çinici, NUN|Architecture & Design Kurucusu Mimar Celaleddin Çelik, GMW MIMARLIK Ortağı Mimar Dicle Demircioğlu, DGA-Dila Gökalp Architects Kurucusu Mimar Dila Gökalp, Tekeli-Sisa Mimarlık Ortağı Dilgün Saklar, EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Koordinatörü Emine Merdim Yılmaz, Ege Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Mimar Feza Ökten Koca, MTM Mimarlık Kurucusu Mimar Hasan Kıvırcık, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yurdakul, Editör ve Mimar Neslihan İmamoğlu, Mimaristudio Kurucu Ortağı Mimar Önder Kul, YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Pınar Sipahi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Recep Coşkun Bozanlı, Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Saltuk Özemir, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Alkan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Vedat Öksüz, IGLO Architects Kurucu Ortağı Mimar Zafer Karoğlu ve İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu’dan oluştu.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın itiraz süreci 27 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!


Geri Dön