26 / 04 / 2024

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

Resmi Gazete kararının ardından A101 yeni bir alana girdi. A101, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmaya başlayan dijital bankacılık sektörüne giriş yaptı! Peki ama bu bankanın adı ne olacak? A101 bankası TOM Dijital Katılım Bankası ve hakkında ilk ortaya çıkan bilgiler...



A101 DİJAL KATILIM BANKASI İÇİN ONAY ALDI!

Twitter’da Erman Kaya adlı kullanıcının paylaştığı bilgiye göre, A101'in ana ortakları olan Aydın Ailesi'nden Ali Taha Aydın ve Ahmet Yaşar Aydın, yeni dijital bankacılığı ortakları arasında yer aldı. Kalan üç ortak ise Can Ersöz, Erhan Bostan ve  Tolga Akar. 

Kararla dijital olarak katılan bankanın adı ise TOM Katılım Bankası A.Ş. oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan detaylara bakılırsa bankanın ana sermayesi 1.5 milyar Türk lirası olarak ortaya çıktı.

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor! TOM Dijital Katılım Bankası A.Ş. bu yayınlanan karar sonrası resmi olarak faaliyete başladı. Karar Bankacılık Kanununun Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğine göre alındı. Bu yönetmelikte yer alan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde TOM Dijital Katılım Banklası A.Ş.’nin faaliyet alanları da belirli hale geldi. Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

A101'in şu anki sahibi  Aydınlı ailesinin bu duruma bir açıklaması yok. TOM Dijital Katılım Bankası'nın nasıl bir banka olacağı  merak konusu. Bildiğiniz gibi A101 son zamanlarda tekne satışı ile kendini kanıtladı.

11 Temmuz Pazartesi A101 kataloğu indirimli fiyat listesi!Söz konusu kararda şu ifadeler yer aldı:

Kurul Başkanlığının 03.08.2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 02.08.2022 tarih ve E-43890421-101.01.01-57318 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların izne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine ilişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) 4 üncü maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları İle Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmeliğin (Dijital Banka Yönetmeliği) 11 inci maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik anılan maddelerde yer verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca, Dijital Banka Yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek ve faaliyet izni başvurusunu bu çerçevede yapmak üzere, kurucu ortaklar Ahmet Yaşar AYDIN, Ali Taha AYDIN, Can ERSÖZ, Erhan BOSTAN ve Tolga AKAR tarafından Türkiye'de 1.500.000.000 TL kuruluş sermayeli "T.O.M. Katılım Bankası A.Ş." unvanlı bir (dijital) katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.58'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,59 Türk Lirası, altının gramı ise 1044 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş, altından dolardan çıktı! Yatırımını oraya çekti: 1'e 100 kazandırıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir'in göbeğindeki gayrimenkulü 35 yıllığına kiraya verecek!

Ev satın almak ya da kiraya çıkmak isteyenlere müjde! Hangi ilde kira fiyatları ne kadar düştü?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön