19 / 04 / 2024

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.



Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Çek Başbakanı Petr Fiala, Prag'da düzenlenen AB liderlerinin gayrı resmi zirvesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ele alınan konular hakkında bilgi veren Michel, enerji krizi başlığı altında talep ve tüketimin azaltılması, envanterin mümkün olduğunca eksiksiz tutularak arz güvenliğinin sağlanması, enerji faturalarının düşürülmesi gibi faaliyetlerle enerji faturalarının düşürülmesi gibi konuları ele aldıklarını söyledi. fiyat sınırları.

AB ülkelerinin hepsinin enerji fiyatlarını düşürme arzusunu paylaştığını vurgulayan Michel, 20 ve 21 Ekim tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek AB liderleri zirvesine kadar yapılacak toplantılarla geleceğe yönelik tedbirleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen, uygun fiyatlı gaz sağlamak için güvenilir tedarikçilerle pazarlık yapılması, gaz piyasasında fiyatların nasıl sınırlandırılacağı ve elektrik fiyatlarının belirlenmesinde gazın etkisinin azaltılması gibi konuları da ele aldığını söyledi.

"Komite önümüzdeki haftalarda bu konularda daha ayrıntılı öneriler sunacak." Von der Leyen, AB ülkelerinin bu kışa hazırlandığını söyledi.

 AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

GAZ DEPOLARI YÜZDE 90 DOLU!

Von der Leyen, savaşın başlangıcında AB'nin Rusya'dan aldığı gaz miktarının yüzde 41 olduğunu ve bunun yüzde 7,5'e düştüğünü belirterek, "Şu anda depoların yüzde 90'ı dolu. Dolu, yani iyi durumdayız" dedi.

Von der Leyen, AB doğalgaz depolarının kış sonuna kadar tükeneceğini ve AB ülkelerinin ilkbaharda birlikte gaz almaya başlamasının önemli olduğunu söyledi.

Gaz fiyatlarındaki indirim sorulduğunda von der Leyen, "Bu birçok şekilde yapılabilir. Güvenilir tedarikçilerle müzakere edilen bir fiyat koridoru tanımlayabilirsiniz. Norveçli şirketlerle bu çalışma zaten başladı, dedi.

Von der Leyen, enerji piyasasının kapsamlı reformunun karmaşık bir süreç olduğunu ve ancak gelecek yılın başlarında gerçekleştirilebileceğini açıklıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön