26 / 04 / 2024

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Yüksek enflasyon gıda fiyatlarını uçururken enerji fiyatları katlandı. Kömür fiyatlarına gelen zamların yanı sıra doğal gaz faturaları da cep yakmaya başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşı rahatlatmak için aralık veya ocak aylarında doğal gaz faturası gönderilmemesi çağrısı yaptı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısından sonra kameraların karşısına geçerek gündemi değerlendirdi.

Yüksek enflasyonun halkın en büyük düşmanı olduğunu, bu korkunç halk düşmanı karşısında 85 milyon vatandaşın hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Faik Öztrak, " Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi açıklandı. Son bir senede tarımsal girdi fiyatları yüzde 138 yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Mazot yüzde 236, gübre yüzde 227, yem yüzde 145, ilaç yüzde 111 zamlanmış." dedi.

Öztrak, kahvaltılıkların bile artık lüks sınıfına girdiğini, yumurtanın tanesinin pazarda üç lirayı bulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz aylar önce uyarımızı yaptık. 'Yem maliyeti sebebiyle süt veren inekler, gebe hayvanlar kesime gidiyor' diye bağırdık. 'Süt üreticisini desteklemezseniz, Türkiye büyük bir süt krizi ile karşı karşıya kalacak' diye bağırdık ama ne yazık ki yine haklı çıkan biz olduk. Sütün litre fiyatı 20 lirayı aştı daha da artacak. Sıradan bir kaşarın fiyatı 170 liradan başlıyor 250-300 liraya kadar yükseliyor. Beyaz peynirde de durum aynı. Millet pazarda kırıntı peyniri bile alamaz duruma geldi. Et üreticisi de çok dertli. Besiciler kilosunu 110 TL’ye mal ettiği eti ancak 95 liraya satabiliyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön