20 / 04 / 2024

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.



UKRAYNA'YA YARDIM!

AB ve üye ülkelerinin Ukrayna'nın en büyük destekçisi olduğunu hatırlatan von der Leyen, "Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya askeri yardım hariç 19 milyar avro sağladık. Destek önümüzdeki günlerde yayınlanacak. "

Geçen ay Avrupa Komisyonu, enerji sektöründe çeşitli yeni önlemleri içeren bir paket hazırladı. Üye ülkeler, enerji kriziyle mücadele için elektrik talebinde kesintilerin zorunlu kılınması, düşük maliyetli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılması ve fosil yakıt üreticilerinden katkıların kabul edilmesi gibi önlemler üzerinde anlaştılar.

Aralarında Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'nın da bulunduğu 15 AB üye ülkesi, Avrupa Komisyonu'ndan ithal doğalgaza tavan fiyat uygulaması için bir plan hazırlamasını istedi.

Gazda tavan fiyat dönemi!

Bu talebe rağmen Komisyon, bir önceki pakette ithal doğalgaz fiyatlarına bir tavan koymamış ve doğalgazda geniş sınırların enerji güvenliği açısından risk oluşturabileceği konusunda uyarmıştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, çoğu AB üye ülkesi benzin kapağı talep etmeye devam ederken bu hafta yaklaşımını değiştirdi.

Von der Leyen, yeni bir fiyat endeksi geliştirilinceye kadar doğal gaz için geçici bir fiyat tavanı getirmek için çalıştığını ve bunun elektrik üretimi için kullanılan gazın fiyatının bir adım ileri gidebileceğini gösterdiğini söyledi.

Almanya, Hollanda, Danimarka ve bazı ülkeler şu anda doğal gaz fiyatlarına sınır getirilmesinden yana değiller. Bu ülkeler, gaz fiyat tavanlarının getirilmesini enerji arzının güvenliği için bir tehdit olarak görmekte ve uygulamalarının özellikle kış aylarında gaz arzını etkileyebileceğini değerlendirmektedir.

Altında son dakika! Hemen bakın! 3 ay sonra...
Asgari ücret 1 Ocak 2023'te ne kadar olacak? Tahmini rakamlar peş peşe geldi!
Altın pazartesi bu kadar olacak! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön