26 / 04 / 2024

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.



Brüksel'deki bir AB maliye bakanı toplantısı, Nisan ayında onayını veren Avrupa Parlamentosu'yla karıştırılan kuralları onayladı.

Kripto borsası FTX'in çöküşünden sonra kriptoyu düzenlemek, düzenleyiciler için daha acil hale geldi.

İsveç Maliye Bakanı Elisabeth Svantesson yaptığı açıklamada, "Bugün kripto varlık sektörünü düzenlemeye başlama sözümüzü yerine getirdiğimiz için çok mutluyum" dedi. "Son olaylar, bu varlıklara yatırım yapan Avrupalıları daha iyi koruyacak ve kripto endüstrisinin kara para aklama ve terörizmin finansmanı amacıyla kötüye kullanılmasını önleyecek kuralların acilen uygulanması gerektiğini doğruladı."
Ayrıca , hizmet sağlayıcılar için kara paranın aklanmasının önlenmesi gerekliliklerini de belirler . Örneğin, kripto hizmet sağlayıcılarının, ilgili miktarlara bakılmaksızın işlemlerin gönderenleri ve alıcıları hakkında bilgi toplaması gerekecektir. Amaç, kripto işlemlerini daha genel olarak izlemeyi çok daha kolay hale getirmektir.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

MiCA, AB'nin dağıtılmış defter teknolojisine (DLT), genel bir dijital finans stratejisine ve Dijital Operasyonel Esneklik Yasasına (DORA) dayalı piyasa altyapıları için bir pilot rejim oluşturan daha büyük dijital finans paketinin bir parçasıdır. AB'nin dijital finans stratejisinin amacı, AB'de rekabetçi ve yenilikçi bir dijital finans sektörünü teşvik ederken, aynı zamanda gelişen teknolojilerin ortaya çıkardığı kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi riskleri de azaltmaktır.

AB, kripto düzenlemesinin ön saflarında yer alabilir, ancak daha sıkı gözetim ihtiyacı küresel olarak odak noktasına geliyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komiseri Hester Peirce geçtiğimiz günlerde Kongre'yi kripto borsalarına karşı bir dizi düzenleyici eylemden sonra kripto düzenlemelerini netleştirmeye çağırdı . Yedi Grubu ( G7) ayrıca geçen hafta sonu Japonya'daki toplantısında küresel kripto kurallarını tartıştı.

 REUTERS

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön