29 / 04 / 2024

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

İran ile P5+1 ülkeleri arasında gerçekleşen nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken, anlaşmanın petrol fiyatlarına olumlu etki edeceği tezinin doğru olmadığı iddia edildi. Anlaşma gerçekleşirse petrol krizinin daha da derinleşeceği ön görülüyor.



ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

Akaryakıt piyasaları uzmanı Irina Slav oilprice.com sitesi için kaleme aldığı makalede, ABD ve İran’ın nükleer anlaşmayı imzalamasının başka bir krize yol açabileceğini yazdı.

Irina Slav makalesinde, “ABD ve İran, bazı analistlerin petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açacağını söylediği İran ham petrolünün uluslararası piyasalara geri dönüşünü sağlamak üzere nükleer anlaşmanın son aşamasındalar. Ancak bazı analistler ise, İran'ın dünya petrol piyasalarına geri dönmesinin fiyatları etkilemeyeceğini öne sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Slav makalesine şöyle devam etti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön