25 / 04 / 2024

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS), askerler tarafından veya askeri amaçla kullanılabilecek ürünlerin Rusya, Çin ve Venezüella’ya ihracat kurallarını sıkılaştıran düzenlemeler hazırladı.



Mevcut ihracat kontrol prosedürü için hazırlanan düzenlemelere gerekçe olarak ABD’nin 'ulusal güvenlik stratejisi' gösteriliyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; stratejide, Rusya ve Çin’in "Venezüella'ya destek verdiği ve bölge genelinde askeri bağları ve askeri satışları genişletmeye çalıştığı" ifade ediliyor.

Söz konusu ülkelere ihracatı için ABD yönetiminin özel iznini gerektiren ürünler listesine, aralarında alet ve makine mühendisliği, telekomünikasyon, yazılım ve uzay teknolojileri ürünleri ile sensörler, lazerler ve diğer ekipmanlar, askeri amaçla kullanılabilecek araç ve materyallerin olduğu 10 yeni pozisyon eklendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön