19 / 04 / 2024

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.



Bir Beyaz Saray belgesine göre, Joe Biden bugün Ukrayna Zelensky ile telefonda görüştü.

ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı ilhak etmesini asla tanımayacağını vurgulayan Biden, ABD'nin Ukrayna'yı her zaman desteklemeye devam edeceğini söyledi ve ülkeye 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Biden tahıl koridoru anlaşmasının başarısından memnun

Biden, yardım paketinin çok namlulu HIMARS füze rampaları, topçu sistemleri ve askeri mühimmat da dahil olmak üzere silahları içerdiğini ve Rusya'nın ilhak çabalarını destekleyenlere her zaman sert yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu vurguladı.

Biden, İstanbul'da imzalanan ve Ukrayna'nın tahılı için uluslararası pazarlara olanak sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın başarısını memnuniyetle karşıladığını ve Ukrayna'da özgürlük ve demokrasi için uluslararası çabaları her zaman destekleyeceğini söyledi.

Peki, tahıl koridoru nedir? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön