26 / 04 / 2024

ABD'de ev kiraları artacak iddiası!

ABD'de ev kiraları artacak iddiası!

ABD'de konut fiyatlarındaki yükseliş rekor seviyeye çıktı. ABD Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayıstaki 255.3'ten haziranda 260.9'a ulaştı.



ABD'de yükselen ev fiyatlarının altının izleyeceği yola ilişkin ipucu barındırdığı ileri sürüldü. ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyonun geçici olduğunu ileri sürüyor ve bu süreçle mücadele etmek için para politikasını sıkılaştıracağı sinyali veriyor ve altını baskılıyor. Fakat bazı analistler enflasyonun Fed'in söylediği gibi geçici değil, altının sevdiği gibi kalıcı olduğuna dikkat çekiyor. Bu tezlerini ise ev fiyatlarındaki gidişatla ilişkilendiriyor.

ABD de ev kiraları artacak iddiası!

Sunshine Profits tarafından gerçekleştirilen bir analize göre; ABD'de ev fiyatları finansal krizle sonuçlanan 2000'deki konut patlamasından bu güne en büyük hızla yükseliyor ve bu altın fiyatlarını da artırabilir. Analizde ev fiyatları ve altın arasındaki bağlantı şöyle değerlendirildi:

"ABD'de konut fiyatlarındaki artış rekora ulaştı. S-P/Case-Shiller ABD Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayıstaki 255.3'ten haziranda 260.9'a yükseldi, yıllık yüzdesel kazancını yüzde 16.8'den yüzde 18.1'e yükseltti. Bu, verinin izlendiği 1988'den bu yana en büyük sıçrama. Yükselen ev fiyatları enflasyonist baskıyı yoğun biçimde artırıyor. Bu, kiraların önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artacağı ve kiraların tüketici fiyat endekslerine dahil edilmesinden ötürü enflasyonu körükleyeceği anlamına geliyor.

ABD de ev kiraları artacak iddiası!

Dolayısıyla enflasyon önümüzdeki yıllarda Fed'in hedefinin önemli ölçüde üzerinde kalabilir ve Wall Street'in inandığından daha kalıcı olabilir. Kalıcı enflasyon, altının favori makroekonomik ortamı olan stagflasyon olasılığını artırıyor."

Konut tahliye yasakları ABD ekonomisini tehdit mi ediyor?

ABD'de inşaat harcamaları yüzde 9 arttı!


Geri Dön