24 / 04 / 2024

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin artış oldu.



ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.


ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Şubat ayında özel sektörde istihdam 214 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 185 bin artış olacağı yönündeydi. 


Bir önceki ayın rakamı 205 binden 193 bine revize edildi.


Küçük işletmelerde istihdamın 76 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 62 bin, büyük boy işletme istihdamı 76 bin yükseldi.


Aynı ayda özel sektörde mal üretenlerin istihdamı 5 bin artarken, hizmet üretenlerin istihdamı 208 bin arttı. 


Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin, ticaret, kamu ve nakliye sektöründe 20 bin, finans sektöründe 8 bin artarken, imalat sektöründe 9 bin düşüş oldu.


ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.


Dünya


Geri Dön