19 / 04 / 2024

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD senatosu tarafından onaylanan mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 



ABD Senatosu haftalardır tartışılan 1.9 trilyon dolarlık mali teşvik paketini 50'ye karşı 49 oyla onayladı. Paket kapsamında yılda 75 bin dolardan az kazanan her vatandaş için bir defalık 1400 dolar nakit destek sunulurken, tasarıda haftalık 400 dolar işsizlik yardımı 300 dolara düştü. 15 dolar olması istenen saatlik asgari ücret ise Senato'dan geri çevrildi. Habertürk'te yer alan habere göre; kira, mortgage ve sağlık sigortası destekleri ise uzatıldı. 

ABD de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi ABD Senatosu'ndan 50-49 ile çıktı. Ülke tarihinin en büyük teşvik paketlerinden biri için Senato'da Cumhuriyetçilerin tamamı ret oyu kullandı.

Mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 

Joe Biden: Kira desteğine ilişkin düzenlemeler yolda!


Geri Dön