19 / 04 / 2024

Albassam Grup emlak yatırımı için 2 milyar liralık fon kuracak!

Albassam Grup emlak yatırımı için 2 milyar liralık fon kuracak!

Körfez sermayesinin gayrimenkule ilgisi sürüyor. Suudi Albassam Group, Türkiye'de emlak yatırımı için 2 milyar liralık fon kurma kararı aldı. Kurulacak fon, Emlak Konut GYO, Kiptaş ve TOKİ ile birlikte çalışacak




Suudi Arabistan merkezli Albassam Group CEO'su Ziad Albassam, Albassam Group ve Sumou Holding'in Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak için Suudi Arabistan'da 2 milyar lira büyüklükte yeni bir fon kuracağını açıkladı. Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde konuşan Albassam, fonun Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) da aralarında bulunduğu kamu şirketleriyle çalışmayı planladığını söyledi. 


'EVİMİZDE GİBİYİZ' 

Albassam, "Emlak Konut GYO dışında  Kiptaş  ve  TOKİ  gibi kamu şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz" dedi. Albassam, fonun bu yıl içinde hayata geçirileceğini söyledi. Albassam, "Türkiye yatırımcılar için büyük bir potansiyel sunuyor. Bunun yanı sıra tarihsel köklerimiz nedeniyle Türkiye evimizde hissettiğimiz bir yer. Burada daha fazla işbirliğine gitmek istiyoruz" dedi. 


EN İYİ BANKACILIK SİSTEMİ TÜRKİYE'DE

Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise Türkiye'nin mali disipline büyük önem verdiğine dikkat çekerek, "Ülkenin iki yakasını bir araya getirmeyi ihmal etmeyerek mali disiplini düzenledik. Artık Türkiye bütçe açıkları nedeniyle risk altında olan bir ülke değil. Bütçe açığı konusunda pek çok ülkeye göre hayal bile edilemeyecek bir rakama ulaştık. Özellikle bankacılık sistemini reforme etti. Şu anda dünyanın en iyi bankacılık sistemine sahip oldu. Artık Türkiye bankalardan kaynaklanacak risklerin olduğu bir ülke değildir" dedi.


'SERBEST BÖLGE KURUN, BİRLİKTE YATIRIM YAPALIM'

Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Abdullah Alzamil de Türkiye'nin petrokimya sektörüne yönelik serbest bölgeler kurması durumunda, Suudi Arabistan sanayisinin bu alanlara yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Alzamil, İstanbul'a gelince Çırağan Sarayı dışına çıkılması gerektiğini belirterek, "Yüksek teknolojiye sahip üretim tesisleri gördüm. Avrupa'ya ihracat yapılıyor. Müslüman bir ülkede bu tesisleri görmek beni çok heyecanlandırdı. Suudi Arabistan'a dönünce bir öneride bulunacağım. Bundan böyle programda sanayi bölgesi gezisi olmayan hiçbir yere katılım yapılmamasını isteyeceğim" dedi. Alzamil, ortak sanayi bölgesi kurulması önerisinde de bulundu.


Sabah


Geri Dön