29 / 03 / 2024

abd koronavirüs kira

abd koronavirüs kira

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

ABD'de kira yardımı artışı paketi Temsilciler Meclisi’nde onaylandı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketi, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 211'e karşı 220 oyla onaylandı. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor...

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD senatosu tarafından onaylanan mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 

Kira yerine seks: Covid-19 sürecinde kiracılara yönelik cinsel taciz vakaları arttı!

Koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik güçlükler sebebiyle ev kirasını ödemekte zorlanan kiracılar, ev sahiplerinin artan "kira yerine seks" talebiyle karşı karşıya kaldı.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Kovid-19 ABD ekonomisini vurdu! Milyonlarca insan kira ödeyemiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs salgınının ekonomik etkileri artarken, Nüfus Sayım Bürosu tarafından yapılan ankete göre, 10 milyon 136 bin 84 kişinin kirasını ödeyemediği tespit edildi.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

ABD'de koronavirüs salgını milyarderlere yaradı!

ABD’de, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde her 4 Amerikalı milyarderden 3’ünün servetini artırdığı bildirildi.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

ABD'den küçük işletmelere 521.4 milyar dolarlık koronavirüs kredisi!

ABD hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen küçük işletmelere yönelik uygulamaya konulan Maaş Koruma Programı kapsamında, bu zamana kadar toplam 521.4 milyar dolarlık kredi onayladı.

Koronavirüs iş yeri kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte mali sıkıntıya düşen birçok iş yeri kira borçlarına çözüm arıyor. Peki izlenebilecek çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

İşletmelere koronavirüs nedeniyle finansal raporlama kolaylığı getirildi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

abd koronavirüs kira Haberi

abd koronavirüs kira

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kararı resmen duyuran Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, yeni alınan kararla belirlenen sürenin 30 Haziran 2021 tarihinden 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Walensky yine yaptığı açıklamada bu moratoryumun "son uzatma kararı olmasının hedeflendiğini" belirtti.

Ülkedeki Konut ve Kentsel Gelişim Departmanına göre, Mart 2021 sonu itibarıyla 6,4 milyon Amerikalının kira bedellerini gecikmeli şekilde ödeyebildiği, kira ödemesi gerçekleştiremeyen yaklaşık olarak 1 milyon kişinin de 2 ay içerisinde konutlarından çıkarılmayı bekledikleri bildirildi.

ABD'de merakla beklenen kira yardımı için ayrılan toplam 47 milyar doların dağıtımı konusunda eyalet ve yerel yönetimler için yeni hazine kılavuzu açıklanırken Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta...