23 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,4 azaldı ve 5,61 milyona geriledi. Ancak fiyatlar rekoru gördü. 



Açıklanan resmi rakamlarla, bu süreçte beklenenden daha çok yükseliş sergileyen ve düşüşünü üçüncü aya taşıyan ikinci el konut satışlarının 5,65 milyon seviyesinde olması tahmin ediliyordu. 

2020 Haziran ayından bu yana bu yana en düşük seviyesini gören ikinci el konut satışları, Mart 2022'de de yüzde 3 gerileyerek 5,75 milyon olmuştu.

ABD de konut fiyatları Nisan 2022 de rekoru gördü! 

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Nisan 2022'de geçtiğimiz senenin Nisan ayına göre yüzde 5,9 geriledi. 

ARTAN FİYATLAR SATIŞLARA YANSIDI 

Açıklanan veriler kapsamında, ülkede ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, Nisan ayında senelik yüzde 14,8 yükselerek 391 bin 200 dolar oldu. Art arda 122 aydır senelik kapsamda yükselen ev fiyatları, rekor seviyeyi gördü. 
Açıklamada konuyla ilgili görüşleri paylaşılan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, artan konut fiyatları ve keskin bir şekilde artan konut kredisi (mortgage) faizlerinin alıcı faaliyetlerini düşürdüğünü dile getirdi. 

ABD de konut fiyatları Nisan 2022 de rekoru gördü!  

Ev satışlarında gelecek aylarda daha fazla düşüş beklendiğinin altını çizen Yun, satışlarda son 2 senedir kaydedilen değer yükselişinden sonra Kovid-19 salgını öncesi konut satış faaliyetlerine geri dönüleceğine dikkat çekti. Yun, konut arzının son derece yavaş bir hızda da olsa iyileşme gösterdiğini belirtti. 

Satışlardaki gerileme sebebiyle pazarın oldukça sıra dışı halde olduğunu vurgulayan Yun, listelenen konutların hızla satışının sürdüğünü ve ev fiyatlarının bir sene öncesine göre çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Konut fiyatları roket hızıyla artıyor! Yıllık artış şimdilik yüzde 183,6 oldu!

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89'u istemiyor! 

Konut satışları daha da artacak! Ev fiyatları katlanacak...


Geri Dön